Multipla campioană Ana Maria Brânză, la Adevărul Live: „După ce mă retrag nu am să antrenez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Brânză, o campioană nu numai în sport
Ana Maria Brânză, o campioană nu numai în sport

Una dintre cele mai bune sportive ale României şi totodată una dintre cele mai bune spadasine din lume, Ana Maria Brânză a fost prezentă în studioul Adevarul Live, într-un interviu inedit, în care a declarat, printre altele, că nu se va apuca de antrenorat după ce se va retrage din activitatea competiţională. "Oricum, mai am multe de zis până atunci", a declarat campioana.

Vicecampioană olimpică, multiplă campioană mondială şi europeană, atât la individual cât şi cu echipa de spadă a României, Ana Maria Brânză este una dintre cele mai apreciate sportive ale momentului. A găsit mereu puterea să o ia de la capăt atunci când i-a fost greu, în momente de cădere, a ştiut să se ridice mereu, dar şi să coboare de pe podium când nu i s-a acordat onorul cuvenit.

--------------------------

UPDATE 15.12 - Ana Maria Brânză: Sunt în cel mai bun moment al sezonului: în vacanţă. Mondialul a fost foarte solicitant pentru noi. Într-o lună şi jumătate, am avut trei competiţii importante de la care nu puteam reveni cu mâna goală. Am fost numai în cantonamente. Am fost numai plecate. Am tras linie şi suntem pe plus. Acum trebuie să ne gândim la viitor. Reluăm pregătirea printr-un cantonament, în septembrie, la Constanţa. Apoi, mergem la Poiana Braşov, cel mai probabil. După care vom intra în sala de scrimă într-o etapă de Cupa Mondială. 

UPDATE 15.18 - Nu mai fug după locul 1 în clasamentul mondial, important e să fiu între primele 16 sportive, fiindcă o astfel de clasare îmi oferă o zi în plus de pauză în competiţiile internaţionale. Vin din spate sportive talentate, eu sunt deja printre veteranele lotului. 

Mai avem un mic pas pentru a ne asigura prezenţa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Medaliile câştigate îţi dau o dependenţă. Nu poţi să-ţi pierzi motivaţia.

În spatele nostru, sunt mulţi oameni care lucrează cu noi şi pentru noi. Fiecare are rolul lui. Aşa putem construi drumul până la o medalie. Momentan, mă simt foarte bine fizic. Am început deja alergările, fiindcă nu vreau să am febră musculară la începutul pregătirilor.

UPDATE 15.21 - N-am zis niciodată că mă voi lăsa după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ştiu ce nu voi face după retragere: nu mă voi apuca de antrenorat. Am albit mulţi antrenori la viaţa mea. Mi-am dat seama cât de mare e consumul în afara planşei, ca antrenor.

UPDATE 15.24 - M-am apucat de scrimă la 10 ani. Primul sport cu care am avut contact a fost tenisul de câmp. Fratele meu s-a săturat să mai stea cu mine, să joace mai tot timpul cu mine şi le-a propus părinţilor să mă dea la scrimă. Se spune că în scrimă atingi marea performanţă după 25 de ani, fiindcă te vei maturiza şi corpul tău e în forma optimă. 

UPDATE 15.27 - La 13 ani, mi-am lăsat părinţii şi fratele şi am plecat la Craiova pentru a-mi îndeplini visul. A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Am învăţat să mă descurc singură, ceea ce m-a ajutat ulterior.

UPDATE 15.28 - Niciodată nu mi-am dorit să fiu ca cineva. Am zis că nu vreau să fiu noua Laura Badea, ci vreau să fiu mai bună ca ea. 

UPDATE 15.30 - În România, am reuşit să ne adaptăm din mers la noile cerinţe în ceea ce priveşte scrimă. Avem toate condiţiile de care beneficiază şi cei de afară. Acum se pune mai mult accent pe pregătirea fizică. Nici n-au fost schimbări majore care să ne afecteze. Federaţia Internaţională încearcă să atragă publicul lângă acest sport.

UPDATE 15.38 - Echipamentul costă pentru un copil în jur de 500 de euro. E un sport costisitor. Iar ca să câştigi bani din acest sport ar trebui să treacă ani. Nu toţi vor ajunge campioni olimpici, fiindcă altfel ar fi coadă la intrarea în sală. Important e să-ţi dai copilul la sport. 

UPDATE 15.44 - Prefer cărţile de sport şi biografiile. M-am îndrăgostit de Andre Agassi, după ce i-am citit cartea. Nu l-am văzut niciodată jucând, dar m-am regăsit în capitole din cartea lui. 

UPDATE 15.46 - A trecut multi timp de când n-am mai ajuns la teatru. La teatru te deconectezi. Prefer să merg la teatru decât să merg la film. Filmul mi se pare uşor fake, pe când la teatru totul pare mult mai real, iar actorul de pe scenă îţi transmite ceva. 

UPDATE 15.48 - Am primit propuneri să-mi scriu autobiografia. Nu ştiu dacă am o poveste de spus. Sunt oameni care au câştigat de zece ori mai multe medalii decât mine. Îmi place însă să scriu, aşa că nu se ştie niciodată. Deocamdată, scriu foarte mult pe Facebook şi constat că mă citesc mulţi oameni.

UPDATE 15.52 - În luna de miere, cel mai probabil, el va pleca în cantonament, iar eu la antrenament. Sper ca, la un moment dat, să se potrivească orarul şi să mergem undeva în luna de miere. La un moment dat va veni şi un copil, "să mărim echipa".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite