MotoGP, etapa a treia, pe Circuit of the Americas. Cine-l mai opreşte pe Viñales?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MotoGP
MotoGP

Primele două curse de la toate cele trei clase au produs acelaşi învingător în Campionatul de Motociclism Viteză. În cadrul MotoGP, întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă poate cineva să îl oprească pe Maverick Viñales. Spaniolul de la Yamaha a câştigat în Qatar şi Argentina şi este printre favoriţi şi în Statele Unite ale Americii.

Acesta este însă locul în care campionul mondial en-titre, Marc Márquez de la Honda, şi-a adjudecat toate ediţiile Marelui Premiu - din 2013 câştigând de patru ori consecutiv.

Viñales a urcat la rândul său de două ori pe podium la Austin, terminând victorios cursa din 2014 de la clasa Moto2 şi al doilea în 2013 în drum spre titlul său mondial din Moto3. Ambii piloţi vor sosi în Texas încrezători şi dornici să încheie victorioşi în cursa de duminică. Circuitul american cuprinde două părţi virajate mai tehnice, în timp ce porţiunea mediană conţine şi cea mai lungă linie dreaptă a pistei.

Yamaha a început mult mai bine decât rivala Honda anul. Cu două – aproape nesperate înaintea sezonului – podiumuri, Valentino Rossi se află pe poziţia a doua a clasamentului piloţilor, în timp ce Márquez şi coechipierul său, Dani Pedrosa, au abandonat în Argentina şi nu au reuşit să urce pe podium în Qatar.
Într-o situaţie nefavorabilă se află şi pilotul plecat de la Yamaha şi înlocuit de Viñales, Jorge Lorenzo. Cu un loc 11 în Qatar şi un abandon înregistrat în Argentina, spaniolul de la Ducati încă nu s-a acomodat la noua sa echipă şi va spera să obţină un rezultat mai bun în Texas.

În ce priveşte clasele inferioare, rămâne de văzut dacă Franco Morbidelli şi Joan Mir se vor impune şi de această dată. Italianul Morbidelli a obţinut două victorii cu adevărat impresionante în acest debut de sezon, devenind primul pilot italian de la regretatul Marco Simoncelli care câştigă două curse la rând la clasa Moto2, în timp ce Mir caută al treilea succes la rând în Moto3.

Program transmisiuni (Eurosport 1)

Vineri:
17:00-19:45 Antrenamente 1
21:00-23:55 Antrenamente 2
Sâmbătă:
17:00-19:45 Antrenamente 3
20:30-23:55 Calificări
Duminică:
19:00 Cursă Moto3
20:15 Cursă Moto2
21:45 Cursă MotoGP

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite