Motocicliştii din Dunlop Romanian Superbike încep sezonul la Serres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o lungă aşteptare, pasionaţii de motociclism şi viteză revin în concursuri, chiar începând cu acest weekend.

Prima etapă a Dunlop Romanian Superbike 2013 este programată să aibă loc între 25 şi 27 aprilie,  în Grecia,  pe circuitul de la Serres.Faţă de sezonul precedent, dedicat piloţilor începători prin înfiinţarea cupelor GP Racer Rookies CUP 1000 şi GP Racer Rookies CUP 600, sezonul 2013 al cupei DUNLOP Romanian Superbike deschide două noi clase special dedicate piloţilor mai rapizi, cu performanţe mai mari pe circuitele de viteză. Astfel, cei care obţin timpi foarte buni în sesiunile de calificări vor putea lua startul separat la cursele din 2013, punctând însă cu timpii obţinuţi atât în clasamentul superbike cât şi în cel al clasei superbike challenge, şi respectiv atât în supersport cât şi în cel al clasei supersport challenge.

„La noi în cupă, participă frecvent piloţi din Bulgaria, Israel, Grecia sau Ungaria. Piloţii din Bulgaria sunt frecvent în top, iar ultimele două sezoane s-au clasat în primii 10 sportivi la sfârşit de sezon. Începând din 2013, dorim să îi avem cât mai aproape, cu atât mai mult cu cât vom începe şi întrecerile pe circuite 100% româneşti”, a adăugat Ionuţ Mistode, co-organizator al Dunlop Romanian Superbike.

Monster Garage, sponsorizată de Poker Stars 
Pentru creşterea performanţei, în 2013, sportivii Dunlop Romanian Superbike vor avea posibilitatea  să acumuleze puncte şi în clasamentul pe echipe. Oricare doi piloţi participanţi vor putea forma câte o echipă, iar în baza punctelor acumulate împreună vor înscrie şi în clasamentul pe echipe. Printre favorite se află şi echipa Monsters Garage, formată din George Negrea şi Alex Radu (foto jos), care din acest sezon sunt sponsorizaţi de PokerStars, care le asigură celor doi piloţi costurile de participare la cursele RoSBK din 2013, cât şi pe cele ale echipamentelor şi dotărilor tehnice de care aceştia vor avea nevoie pe durata compeţiilor.

adrian

Pe lângă aceste noutăţi, senzaţiile sezonului 2013 în Dunlop Romanian Superbike rămân etapele programate în România: Târgu Mureş pe MureşRing şi MotorPark Adâncata. Aflate încă în construcţie, cele două circuite rămân încă sub rezerva scoaterii din calendar până la jumătatea sezonului. Astfel, deşi fundaţia în cazul MotorPark este turnată în proporţie de 90%, iar la Mureş Ring terminarea lucrărilor e programată pentru septembrie a.c., organizatorii îşi rezervă dreptul de a scoate aceste etape din calendarul competiţional şi de a încheia sezonul cu tradiţionala etapă de la Serres.

Pentru acest debut de sezon organizatorii aşteaptă pe circuitul de la Serres o prezenţă numeroasă, atât din România, cât şi celelalte ţări participante.

Calendar  competiţional 2013
• Serres Grecia 25 - 28 Apr 2013
• Brno Cehia, 29 - 30 Mai 2013
• Pannonia Ring, 22 - 23 Iun 2013
• SlovakiaRing Slovacia, 6 - 07 Iul 2013
• Motorpark România, 26 - 28 Iul 2013
• Hungaroring Ungaria, 9 - 11 Aug 2013
• Motorpark România, 6 - 8 Sep 2013
• Mures Ring/Serres, TBD
   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite