„Moartea“ unui alt club de fotbal: ASA, prima retrogradată a sezonului. Cum a decăzut o formaţie care se bătea la titlu

„Moartea“ unui alt club de fotbal: ASA, prima retrogradată a sezonului. Cum a decăzut o formaţie care se bătea la titlu

Ionel Ganea, antrenor ASA

Etapa a 11-a din play-out a continuat cu duelul dintre două grupări muribunde, Pandurii Târgu Jiu şi ASA Târgu-Mureş. După această confruntare, una dintre echipe a fost „deconectată“ de la aparate.

Ştiri pe aceeaşi temă

ASA Târgu-Mureş a fost la o repriză de titlul de campioană în sezonul 2014-2015. Fotbaliştii pregătiţi la vremea respectivă de Liviu Ciobotariu au condus atunci Oţelul Galaţi la pauză, pe teren propriu, scor 1-0. Dacă ar fi învins, mureşenii ar fi câştigat campionatul în detrimentul Stelei.
 
După pauză însă, Oţelul, deja retrogradată, a întors scorul, a învins cu 2-1 şi a trimis titlul în vitrina roş-albaştrilor la care antrenor era Costel Gâlcă. 
 
Chiar şi după acest eşec, ASA Târgu-Mureş a pornit în următoarea stagiune cu planuri mari, dovadă şi faptul că Dan Petrescu a fost numit antrenor. Cu câteva zile înainte de startul sezonului 2015-2016, s-a „tăiat“ finanţarea clubului din bani publici şi de aici a început declinul celor de la ASA. Primul care a plecat după un singur meci oficial, Supercupa României, a fost chiar Dan Petrescu. Atunci, „Bursucul“ a luat trofeul, însă acest lucru n-a oprit căderea mureşenilor.
 
Astăzi, ei au pierdut partida cu Pandurii, scor 0-1 (Erico 72) şi au devenit prima formaţie retrogradată în acest sezon. Practic, a fost partida care a condamnat ASA la „moarte“, clubul fiind în imposibilitatea de a-şi continua activitatea fără banii din drepturile TV.
 
Play-out, etapa a 11-a
 
Chiajna - ACS Poli 3-1
Pandurii - ASA Târgu-Mureş 1-0
CSMS Iaşi - Gaz Metan Mediaş 1-0
Voluntari - FC Botoşani
 
1. CSMS Iaşi 38p
2. Gaz Metan 34p
3. FC Botoşani 30p
4. Voluntari 30p
5. ACS Poli 23p
6. Chiajna 23p
7. Pandurii 23p
8. ASA Târgu-Mureş 13p
 
*Ultimele două clasate retrogradează, iar ocupanta locului 6 va juca baraj pentru menţinere / promovare cu locul 3 din „B“.
citeste totul despre: