Mirel Rădoi: „După foarte mulţi ani sunt un român fericit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Tehnicianul Mirel Rădoi a declarat, vineri seară, după meciul naţionalei Under 21 cu Ţara Galilor, scor 2-0, că este un român fericit, iar marţi, după partida din ultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2019, speră să fie un român mândru.

“Mai avem acel punct care e foarte greu, dar nu imposibil. În fotbal am văzut multe meciuri decisive într-un impas. Aşteptăm un număr cât mai mare de suporteri, la fel ca aici. Suntem la mâna noastră. Mă bucur că la pauză jucătorii au înţeles că nu au jucat decât la 25 la sută din potenţialul lor. Mă bucur că jucătorii au înţeles ceea ce trebuia: să nu ne fie teamă de nimeni. Această generaţie trebuie să arată că mentalitatea se construieşte, se clădeşte în timp. Astăzi seară după foarte mulţi ani sunt un român fericit, sper ca marţi să fiu un român mândru. Aceşti jucători o să realizeze ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Vreau să trec şi acel prag de marţi duipă care ne vom bucura trei zile”, a spus Rădoi la Pro X.

Reprezentativa Under 21 a României a învins, vineri, la Cluj-Napoca, scor 2-0 (0-0), selecţionata similară a Ţării Galilor, în penultima etapă a grupei 8 de calificare la Campionatul European din 2019.

Înaintea ultimei etape, programată marţi (România – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia-Herţegovina, Ţara Glilor – Elveţia), echipa României este lider în clasament, cu 21 de puncte. Portugalia este pe doi, cu 19 puncte, iar Bosnia pe trei, cu 18 puncte. Ţara Galilor este pe poziţia a patra, cu zece puncte, la egalitate cu Elveţia, locul 5. Ultima din clasamentul grupei este adversara României din ultima etapă, Liechtenstein, care a pierdut până acum toate meciurile, astfel că nu are niciun punct.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor de calificare merg direct la Campionatul European, iar patru din cele 9 ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

La partida de la Cluj-Napoca, au marcat Dennis Man ’55 şi George Puşcaş ’71, informează News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite