Primele declaraţii date de Mircea Sandu după ce România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratarea calificării României la Campionatul Mondial din Brazilia (2014) a trecut necomentată la timpul ei de către preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, însă există zvonuri potrivit cărora zilele lui Victor Piţurcă în funcţia de selecţioner al „tricolorilor“ ar fi numărate.

Ipoteza potrivit căreia se pregăteşte o schimbare pe banca tehnică a României este alimentată de decizia lui Mircea Sandu de a comenta meciul de baraj dintre România şi Grecia, la două săptămâni după confruntare. „Am reuşit foarte puţin în cele două meciuri. Avem pe 16 decembrie întrunirea Comitetului Executiv şi se va analiza atunci ceea ce s-a făcut la echipa naţională. Nu întâmplător am fixat obiectiv calificarea în 2016. Nu putem mai mult de atât pentru moment. 

Formatul pentru calificarea la Euro 2016 va fi unul permisiv. Indiferent cine va fi antrenorul echipei naţionale, cred că va avea un obiectiv foarte uşor de realizat. Noua echipă care va veni în Federaţie trebuie să facă un plan pentru următorii 6-10 ani şi mă refer aici la grupele de juniori. Nu am vorbit cu Piţurcă, o voi face pe 16 decembrie. Fondul de jucători pentru campania următoare cred că este format. După Comitetul Executiv voi anunţa o dată estimată a alegerilor viitoare de la FRF“, a declarat Sandu pentru Dolce Sport.

România a pierdut prima manşă împotriva Greciei, disputată în deplasare (3-1) şi a încheiat la egalitate returul de pe Arena Naţională (1-1), luându-şi „adio“ de la Campionatul Mondial din 2014. La ambele partide suporterii au întâmpinat dificultăţi: în Grecia au fost arestaţi şi judecaţi în stare de urgenţă opt persoane, iar în România a existat o serie de abuzuri, în urma cărora zeci de persoane au fost reţinute, amendate şi interzise pe stadion de către Jandarmerie.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Ei ne-au eliminat. FIFA a radiografiat calificarea elenilor la Campionatul Mondial: cifrele grecilor

Am ratat Rio, ne pregătim de Campionatul European din Franţa. Când îşi află România viitorii adversari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite