Minunea de la Astana. O echipă din Kazahstan, înfiinţată acum şase ani, s-a calificat în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se cunosc deja cele 32 de echipe care vor juca în grupele Ligii Campionilor, iar între ele s-a strecuratîn premieră şi o formaţie din Kazahstan.

Astana a reuşit să elimine după o dublă manşă formaţia cipriotă Apoel şi astfel a acces în premieră la "masa bogaţilor", devenind prima echipă din îndepărtata ţară asiatică, afiliată totuşi la UEFa, care joacă în Liga Campionilor. Performanţa este cu atât mai mare cu cât, Astana a fost înfiinţată abia acum şase ani. ea este abia la a treia participare în cupele europene şi a câştigat primul titlu de campioană în 2014. Astana este echipa casei prezidenţiale a Kazahstanului, şeful statului, cunoscutul dictator Nazarbayev fiind direct implicat în activitatea echipei. 

Astana a fost antrenată în 2013, din iulie până în noiembrie, de Ioan Andone, care acum se află tot în Kazahstan, la Aktobe. Tehnicianul lui Astana este bulgarul Stoilov, fost selecţioner al echipei de la sud de Dunăre. Deplasarea la Astana va fi probabil cea mai grea pentru echipele din vestul Europei, care vor avea de parcurs un drum de peste 5.000 de kilometri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite