Mihai Covaliu a devenit noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Covaliu va conduce Federaţia Română de Scrimă pentru următorii patru ani
Mihai Covaliu va conduce Federaţia Română de Scrimă pentru următorii patru ani

Mihai Covaliu, actualul antrenor al lotului naţional de sabie al României, a câştigat cu unanimitate de voturi alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă.

Covaliu şi Ana Pascu s-au înfruntat pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă. Covaliu a intrat în cursă din postura de antrenor al echipei de sabie a României, băieţii săi câştigând la Jocurile Olimpice de la Londra medalia de argint. De partea cealaltă, Ana Pascu a deţinut funcţia de preşedinte de federaţie încă din anul 1990, fiind şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

În acest context, cei doi candidaţi s-au prezentat la Adunarea Generală de alegeri, încercând să-i convingă pe membrii cu drept de vot să le acord încrederea. Mihai Covaliu a obţinut fotoliul de preşedinte cu unanimitate de voturi, deoarece Pascu s-a retras pentru a-i face loc mai tânărului ei contracandidat. La finalul reuniunii de la sediul federaţiei, Ana Pascu a declarat că: "Îi predau ştafeta cu bucurie lui Covaliu, care sper să facă lucruri bune pentru acest sport minunat".

Mihai Covaliu este fost campion olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) în proba de sabie, câştigând totodată şi o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite