Messi, egal cu Real Madrid! Campionatul spaniol scoate la lumină un fapt inedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini s-ar fi aşteptat poate ca Real Madrid să nu-şi continue marşul triumfal început în iarna lui 2016, când pe banca tehnică a echipei a fost instalat Zinedine Zidane.

S-a pornit atunci un val de performanţe greu de egalat, care au adus în vitrina clubului două Ligi ale Campionilor, un titlu naţional, două Supercupe ale Europei, Supercupa Spaniei şi Campionatul Mondial al cluburilor. Surprinzător însă, în sezonul în care marea rivală şi-a pierdut una dintre vedete, pe Neymar, transferat la PSG pentru 250 de milioane de euro, Realul a început campionatul poticnit.

La şapte puncte de Barcelona

Şi după ce în primele patru etape a făcut două egaluri, 2-2 cu Valencia şi 1-1 cu Levante, ambele pe teren propriu, a urmat un duş cu adevărat rece. Real Madrid a pierdut acasă, 0-1 cu Betis Sevilla, paradoxal chiar în partida în care a revenit în echipă Cristiano Ronaldo, absent cinci meciuri din cauza suspendării primite în turul Supercupei Spaniei, când a îmbrâncit arbitrul. Cu CR7 pe teren 90 de minute şi doar cu Benzema printre absenţi, Real a primit lovitura de graţie în al patrulea minut de prelungiri, de la paraguayanul Sanabria, un fost junior al Barcelonei. Doar de două ori în istoria clubului madrilen se mai întâmplase ca Real să nu câştige niciun meci pe teren propriu, din primele trei jucate, iar acum distanţa dintre ea echipa lui Zidane şi rivala FC Barcelona este de şapte puncte.

CR7 putea fi eliminat


Prilej de glume pentru internauţi, care l-au postat pe Ronaldo arătându-şi numărul de spate ca reprezentând chiar această diferenţă. Portughezul a stârnit din nou rumoare cu un gest comis în minutul 59 când l-a călcat intenţionat pe portarul lui Betis, dar a fost iertat de arbitru, deşi putea primi cartonaş roşu. Meciul a avut şi un moment hilar, în minutul 71, când Zidane i-a bagat pe Lucas şi Mayoral pe teren, iar de iesit a făcut-o doar Marcelo, accidentat. Arbitrul a fost nevoit să ii numere pe jucători şi să îl invite pe Modrici, care era vizat de schimbare dar nu fusese atent, să iasă de pe teren.

ronaldo

Finalul unei serii incredibile
Înfrîngerea cu Betis înseamnă pentru Real şi finalul unei serii extraordinare, de 73 de jocuri în care echipa a marcat cel puţin un gol. Astfel, madrilenii sunt la primul meci fără gol înscris după 512 zile, echivalentul a 12.288 de ore sau 787.280 de minute. Ultimul portar care nu primise gol împotriva campioanei Europei fusese Joe Hart (aprilie 2016). Madrilenii şi-au început seria partidelor în care au înscris cel puţin o dată pe 30 aprilie 2016, chiar contra lui Real Sociedad, şi tot pe Anoeta, unde Gareth Bale a marcat unicul gol al acelei partide. Pe acelaşi stadion s-a disputat şi meciul 73 în care "galacticii" au înscris, la finalul săptămânii trecute.

Toşca a ratat succesul
Fostul stelist Alin Toşca nu a fost în lotul lui Betis la acest succes istoric. Toşca este accidentat după ce a suferit o fractură la unul dintre degetele mâinii stângi şi va lipsi de pe gazon încă două meciuri, revenirea sa fiind anunţată pentru început lunii viitoare. Toşca a jucat un singur meci în acest sezon, 0-2 cu FC Barcelona, când a marcat în propria poartă.  

9 goluri a marcat Real Madrid în acest sezon, tot atâtea cât a reuşit Messi pentru Barcelona

Primul El Clasico al sezonul este programat pe 20 decembrie, pe terenul madrilenilor

Clasamentul în Spania, după 5 etape

1.Barcelona 15 p
2.Sevilla 13 p
3.Atletico Madrid 11 p
4.Valencia 9 p
5.Sociedad 9 p
6.Betis 9 p

7.Real Madrid 8 p  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite