Mărturie terifiantă: cum s-a trăit atentatul din interiorul aeroportului. „Unei fete i se vedeau toate tendoanele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O fată rănită în atentatul sinucigaş cu bombă de pe Aeroportul Ataturk este dusă la Spitalul Sădi Konuk Bakirkoy noaptea la Istanbul Turcia FOTO Guliver / Getty Images / Defne Karadeniz

Exploziile produse, marţi seara, pe Aeroportul Ataturk din Istanbul au dat naştere la scene groaznice care sunt descrise acum de supravieţuitori.

„Adevărul“ a scris aici despre faptul că s-a ştiut că oraşul Istanbul urmează să fie ţinta unui atac, mai multe echipe de fotbal fiind oprite din călătoria lor spre Turcia.

În momentul producerii atacului terorist, în Aeroportul Ataturk s-a aflat şi agentul de jucători, Marco Kirdemir. Potrivit Digi Sport, acesta a povestit pentru „Marca“ cum s-a văzut atentatul de la faţa locului. 

„Întotdeauna te gândeşti că nu vei trăi aşa ceva, însă a fost ca un cutremur. Am auzit o explozie şi nu mă gândeam că bilanţul va fi atât de grav. Au început să tragă cu armele şi să arunce la punctul de control, unde treceau bagajele. Purtau veste şi aveau arme. Poliţia a început să tragă şi unul dintre atacatori s-a aruncat în aer în faţa agenţilor de pază. Domnul care îmi vânduse biletul s-a ascuns în spatele ghişeului, iar eu am alergat la toaletă în timp ce unul dintre teorişti exploda. Era ca într-un film. În apropierea mea era o fată căreia i se vedeau toate tendoanele. Avea piciorul secţionat“, a rememorat Kirdemir.

Potrivit impresarului, atacul a avut un final groaznic: „După un timp, am văzut că poliţiştii au ajuns la unul dintre terorişti în parcare. Acesta s-a aruncat în aer, iar altul s-a aruncat în aer după ce în el s-au tras câteva focuri de armă. Teroriştii voiau să ne omoare pe toţi. Au venit să ne omoare pe toţi şi să moară“.

Atentat pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, 36 morţi, aproape 150 de răniţi

Kirdemir a spus că, după evenimentele de marţi seara, mulţi jucători de top, legitimaţi la cluburile de fotbal din Turcia, intenţionează să părăsească această ţară.

„Nici ei şi nici familiile lor nu se simt în siguranţă şi mulţi au refuzat oferte bune. Fenerbahce a primit o ofertă de opt milioane şi jumătate de euro de la Valencia pentru Nani şi familia sa vrea să plece“, a afirmat agentul FIFA.

Vezi AICI momentul în care unul dintre terorişti se aruncă în aer. Imagini cu impact emoţional 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite