Marea mahmureală: ieşită din vacanţă, Barcelona riscă să rateze două din trei obiective în primele săptămâni din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona a terminat 2016 cu patru victorii consecutive şi a început 2017 cu două meciuri în care n-a câştigat, având şi trei penalty-uri neacordate. Pique n-a mai rezistat şi a izbucnit după egalul cu Villarreal (1-1).

Barcelona riscă să rateze două din cele trei obiective din acest sezon în primele două săptămâni din noul an.

Catalanii au început 2017 cu o înfrângere, la Bilbao (1-2), în optimile Cupei Spaniei şi trebuie să întoarcă scorul în returul programat la 11 ianuarie pentru a-şi continua parcursul în competiţia KO. Dacă o victorie pe „Camp Nou“ cu Bilbao nu e, totuşi, o misiune imposibilă, în schimb, lupta pentru un titlu în campionat tinde să se transforme în aşa ceva.

Pentru a treia oară în acest sezon, elevii lui Luis Enrique s-au împiedicat într-o deplasare din La Liga, după 3-4 cu Celta Vigo şi 1-1 cu Sociedad. Cu Villarreal, Barcelona a dominat, ca de obicei, posesia, însă a plimbat mingea fără folos, cu un Neymar neinspirat şi un Iniesta care nici el n-a putut fi „capul limpede“ de la mijlocul terenului. În aceste condiţii, gazdele s-au aşezat cuminte, pe două linii în faţa porţii şi au deschis scorul (49), după un contraatac-fulger în care italianul Sansone, marcator şi cu Steaua în Liga Europa, a finalizat pasa excelentă a lui Pato.

Condusă, Barcelona a pus piciorul pe acceleraţie, dar a „smuls“ doar un egal, după o lovitură liberă obţinută de Messi şi transformată fabulos de acesta, abia în minutul 89. După 17 etape, catalanii sunt doar pe trei în clasament, la cinci puncte de liderul Real Madrid care are şi un meci mai puţin disputat.

Pique a sărit la şeful ligii

Barcelona n-a jucat strălucit în primele două partide din acest an, însă poate da vina pe arbitraj pentru rezultatele cu Bilbao şi cu Villarreal. În cupă, centralul le-a refuzat catalanilor un 11 metri clar la Neymar în finalul primei părţi. În meciul cu Villarreal, arbitrul ar fi putut dicta două penalty-uri pentru Barcelona şi unul pentru gazde, însă a trecut cu vederea toate cele trei faze. Cea mai scandaloasă fază a fost însă în detrimentul catalanilor după ce căpitanul lui Villarreal, Bruno, a deviat cu mâna un şut al lui Messi care, probabil, ar fi restabilit egalitatea.

Extrem de nervos şi în timpul jocului din cauza arbitrajului, Gerard Pique a „explodat“, pur şi simplu, la final. Înainte de a intra în vestiar, el s-a oprit în dreptul tribunei oficiale, l-a reperat pe preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, şi a gesticulat nervos spre el, ţipând: „Ai văzut? Da, tu, tu!“. Tebas e cunoscut drept un fan al celor de la Real Madrid.

Rivalii beneficiază de greşeli

Gestul lui Pique vine în contextul în care, în ultima perioadă, Real Madrid a beneficiat de greşelile „cavalerii fluierului“. În ultimele două partide, „galacticii“ au primit un penalty care n-a fost şi au dat un gol din ofsaid. Trebuie menţionat însă că, în aceste două meciuri, Real a dat opt goluri, neprimind nici unul, aşa că erorile respective au cântărit foarte puţin în stabilirea rezultatului final. 

30 de goluri a marcat Lionel Messi din lovituri libere până acum: 24 pentru Barcelona şi 6 pentru naţionala Argentinei.

Rakitici

Presa spaniolă susţine că relaţia antrenorului Luis Enrique cu mijlocaşul Ivan Rakitici e compromisă. Croatul a fost lăsat în afara lotului cu Villarreal şi e posibil să ajungă la Manchester City, acolo unde e dorit de Josep Guardiola. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite