Maradona, atac furibund la naţionala Argentinei: ce l-a dezgustat şi care e pronosticul său pentru meciul cu Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maradona a fost selecţionerul Argentinei la precedentul Mondial, în 2010
Maradona a fost selecţionerul Argentinei la precedentul Mondial, în 2010

„Pumele“ au avut nevoie de 118 minute şi de mult noroc la ultima fază pentru a trece de Elveţia în optimi. Victoria cu 1-0 a venit după alte trei partide sub aşteptări din grupe.

Argentina a ajuns în sferturile Mondialului, urmând să întâlnească Belgia în această fază (sâmbătă, ora 19.00, TVR1). 

În ciuda calificării, până acum, elevii lui Alejandro Sabella au avut prestaţii din care spectacolul a lipsit. Senzaţia generală a fost că echipa e cărată pe spate de Lionel Messi. De altfel, cifrele confirmă acest lucru:

*Messi a dat o pasă de gol şi un gol cu Bosnia (2-1).

*A înscris golul victoriei cu Iranul (1-0).

*A dat două goluri contra Nigeriei (3-2).

*I-a pasat decisiv lui Di Maria pentru singurul gol în partida cu Elveţia (1-0).

Legenda fotbalului argentinian, Diego Maradona, a asistat la toate partidele disputate de „pume“ în Brazilia. Totuşi, a fost foarte dezamăgit de ce a văzut şi, de pildă, în partida cu Iranul a părăsit stadionul înainte de fluierul final, ratând golul lui Messi din prelungiri.

Acum, după victoria ştearsă cu Elveţia, „El Pibe D’Oro“ a răbufnit.

Ce a spus?

„Eu cred că pentru Argentina acest Mondial nici n-a început încă. Jocul nostru n-are nici viteză, nici agresivitate în atac. Când văd meciurile Argentinei mă încearcă un sentiment în care sunt amestecate furia şi dezamăgirea. Argentina trebuie să joace mult mai bine decât atât“, şi-a început discursul Maradona.

„Messi e singur în echipa noastră. Mijlocul n-are niciun pic de creativitate. Până acum, Argentina a jucat la 40 la sută din capacitate, iar dacă Messi nu va străluci cu Belgia, atunci n-avem nicio şansă“, a încheiat fostul fotbalist, acum în vârsta de 53 de ani. 

CITEŞTE ŞI:

*Dezvăluirile lui Messi: ce simţeau jucătorii la finalul meciului cu Elveţia şi ce a vrut să facă, iniţial, la faza golului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite