Mai durează până când primul străin va îmbrăca tricoul naţionalei. Daum a spus de ce nu-l convoacă pe De Amorim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Amorim a marcat la debutul în tricoul Stelei
De Amorim a marcat la debutul în tricoul Stelei

Al 137-lea duel din primul eşalon dintre Steaua şi Dinamo a consemnat al treilea 1-1 consecutiv între cele două mari rivale, dar şi al 50-lea meci încheiat la egalitate. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf n-a mai câştigat în faţa “câinilor roşii” din 3 mai 2015.

Deşi e neînvinsă în ultimele 22 de partide disputate pe teren propriu în Liga I, Steaua nu mai reuşeşte să câştige în faţa eternei rivale. Cele două formaţii s-au duelat sâmbătă pentru a 137-a oară în campionat şi au terminat pentru a 50-a oară la egalitate. Roş-albaştrii s-au impus de 41 de ori, în timp ce Dinamo a câştigat de 46 de ori. Trupa din “Ştefan cel Mare” este singura adversară cu palmares pozitiv în Liga I dintre cele pe care Steaua le-a întâlnit în principala competiţie internă cel puţin în două sezoane.

Steliştii, de două ori mai bine cotaţi decât rivalii

De remarcat este şi faptul că ultima victorie reuşită de Steaua în faţa rivalilor datează din 3 mai 2015 (3-1), în timp ce sâmbătă s-a consemnat al treilea 1-1 consecutiv în Liga I. Asta chiar dacă Steaua a cheltuit 3,2 milioane de euro pe achiziţii în această vară, în timp ce Dinamo n-a scos vreun eurocent din conturi pentru transferuri. Echipa lui Ionuţ Negoiţă se bazează pe jucători tineri, lotul având o medie de vârstă de 23,7 ani şi o cotă de piaţă de 13,8 milioane de euro, conform transfermarkt.de, în timp ce media de vârstă a lotului Stelei este de 25,2 ani, iar cota de piaţă este dublă, 26,2 milioane de euro. Meciul de sâmbătă a fost urmărit cu interes şi de selecţionerul Christoph Daum. Dacă autorul golului dinamovist, Dorin Rotariu, este convocat deja pentru meciul cu Muntenegru, primul din calificările pentru Cupa Mondială din 2018, William De Amorim, care a înscris sâmbătă la debutul în tricoul Stelei, mai are de aşteptat până să joace în culorile României. 

“A fost o luptă strânsă. Steaua a încercat să controleze jocul pasând cu cei doi fundaşi laterali la mijlocul terenului. Au creat situaţii periculoase, dar fără să finalizeze. De Amorim este un jucător bun, îmi place mult, dar nu este o soluţie pentru naţională. Momentan nu intră în vederile mele”, a spus experimentatul tehnician. Jucătorul brazilian în vârstă de 25 de ani a devenit cetăţean român cu acte în regulă la 27 mai 2016.

Becali: “Dau un milion de euro pe Alibec”

După ce i-a cumpărat deja de la Astra Giurgiu pe Fernando Boldrin şi William De Amorim, patronul Stelei, Gigi Becali, îl vrea neapărat şi pe Denis Alibec. “Am oferit un milion de euro, nu dau mai mult. Mai mult n-am cum să dau. Pe Florin Tănase l-am luat ca să câştig bani, dar pe Denis Alibec n-au cum să-l mai revinzi decât cu trei-patru milioane. Iar eu trebuie să obţin profit, nu fac acte de caritate”, a explicat Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite