Lumea fotbalului, alături de Michael Schumacher. Mesajul transmis de jucătorii lui Arsenal Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prieteni, cunoscuţi, sportivi, dar şi suporteri din întreaga lume sunt alături de fostul pilot din Formula 1. Jucătorii lui Arsenal, în frunte cu germanul Podolski, au ţinut să-i trimită lui Schumi mesaje de încurajare

Accidentul grav de schi suferit duminică de Michael Schumacher pe o pârtie din Franţa, a uimit lumea sportului, în general, şi nu numai. Pe lângă ski şi sporturile auto-moto, Schumacher era şi un împătimit al fotbalului şi participa la numeroase meciuri caritabile. Aşa că nu surprinde că fotbiştii, mai ales cei germani, au ţinut să-l încurajeze, prin diverse mesaje, pe cel cu care au mai jucat, câteodată, o miuţă. 

„Meci greu, victorie importantă şi revenire pe primul loc. Dar gândurile noastre se îndreaptă spre tine, Michael. Numai bine din partea echipei Arsenal“, a scris, pe pagina personală de Facebook, atacantul Lukas Podolski, după succesul cu Cardiff (2-0), din 1 ianuarie. 

Germanul s-a pozat şi în vestiarul lui Arsenal, alături de câţiva coechipieri, toţi ţinând în mână un tricou alb, inscripţionat cu un mesaj: „Să te faci bine repede, Schumi“. De altfel, şi antrenorul Arsene Wenger a declarat că este „un mare fan Schumacher“. Din imaginea în care în spatele lui Podolski apare şi Mertesacker lipseşte un alt german din lotul lui Arsenal, Ozil. Acesta a fost însă accidentat şi n-a participat la meciul de pe „Emirates“, cu Cardiff. 

image

„E un luptător, nu va renunţa“

Copleşită de mesajele şi gesturile de încurajare venite din întreaga lume, familia lui Schumacher a oferit un răspuns pe pagina personală a fostului mare pilot din Formula 1: „În urma accidentului de ski al lui Michael, vrem să mulţumim oamenilor din întreaga lume care şi-au exprimat simpatia şi cele mai bune urări pentru o recuperare rapidă. Toate acestea ne-au oferit un sprijin imens. Toţi ştim că este un luptător şi nu va renunţa. Vă mulţumim“. 

„Starea sa pare a se fi stabilizat. Asta e vestea bună“

Fostul pilot german împlineşte vineri, 45 de ani, în stare critică, la spitalul din Grenoble unde a fost operat de două ori pe creier. Michael Schumacher este menţinut de medici în comă indusă, la o temperatură de 35 de grade, menită să-i reducă edemul cerebral. Medicii de la spitalul francez nu pot să prognozeze însă evoluţia stării de sănătate a fostului pilot de Formula 1, în următoarele zile sau săptămâni.

 „Michael este în continuare atent monitorizat, iar vestea bună este că starea sa pare a se fi stabilizat, Aceasta este practic vestea bună. Vom ţine o conferinţă de presă doar când vor exista schimbări ale stării sale de sănătate“, a explicat, în ajunul Anului Nou, Sabine Kehm, purtătorul de cuvânt al familiei Schumacher.

„Soţia nu se simte bine, dar e puternică“

Partenera de viaţă a fostului pilot, Corinna, n-a fost alături de Schumacher în seara de Anul Nou. Presa germană susţine că aceasta a plecat din spital pe 31 decembrie seara, petrecându-şi ziua de 1 ianuarie la un hotel din Grenoble. Soţia lui Scumi s-a întors însă ieri la clinica unde e internat Michael. „Corinna nu se simte deloc bine, dar e puternică“, a dezvăluit Sabine Kehm. 

Viteză sau ghinion?

Nu sunt foarte clare împrejurările în care s-a produs accidentul lui Schumacher. S-a sugerat iniţial că fostul pilot din Formula 1,iubitor al senzaţiilor extreme, ar fi avut o viteză excesivă. Versiunea oficială, promovată de aproapiaţi şi susţinută şi de presa germană, este că Michael Schumacher s-ar fi accidentat după ce-a a ajutat-o pe fiica unui prieten, căzută într-o zonă dintre două pârtii.

În acel moment, Schumi a ieşit de pe traseul marcat şi a avut ghinionul că s-a a lovit cu schiurile de o piatră. Germanul s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se la cap de o altă piatră.

Interesant este că, la două zile după accident, stâlpii telecabinei care circulă în apropierea zonei în care a căzut Schumacher, au fost îmbrăcaţi de responsabilii pârtiei cu bannere portocalii, foarte vizibile. Şi cu un mesaj scurt: „Reduceţi viteza“.

image

FOTO: AFP

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite