Lucian Bute poate avea din nou şansa unui meci cu centura pe masă. S-ar putea întâmpla chiar anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute
Lucian Bute

Lucian Bute s-a întors pe ringul de box şi a obţinut a a 32-a victorie din cariera sa de profesionist, care a fost bulvesată în 2012 şi 2014 de două înfrângeri ce au ridicat serioase semne de întrebare în privinţa potenţialului său de a mai fi campion mondial.

Bute şi-a început acum urcuşul către o  nouă centură cu diamante şi l-a ales ca adversar pe Andrea Di Luisa, campion european la categoria supermijlocie, un Italian care nu a rezistat în picioare decât patru reprize, din cele zece prevăzute a se disputa. Românul i-a aplicat un croşeu de stânga, rivalul a căzut şi arbitrul l-a numărat. După ce s-a ridicat, Lucian a atacat din nou şi antrenorul adversarului, care este chiar tatăl lui, a aruncat prosopul, în semn de abandon. “Aşa cum am spus, Lucian Bute se întoarce. Am lipsit mult, am muncit mult, dar sunt înapoi la treabă. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. Mi-a făcut bine să văd un tip căzând în acest fel! Au trecut patru ani de când nu am mai trimis la podea un adversar. Începând cu repriza a treia, chiar un pic înainte de finalul reprizei a doua, am simţit cu adevărat că mi-am găsit reperele. În colţ, Howard îmi spunea: loveşte repetat, lansează combinaţiile şi va fi bine. Când l-am văzut apoi pe arbitru că opreşte lupta, imediat m-au cuprins emoţiile. Sunt foarte fericit ca după o pauză atât de lungă să fac un meci atât de bun. Nu-mi place să vorbesc despre mine, dar sunt un tip sensibil, emotiv. În momente ca acestea, chiar şi bărbaţii plâng, nu doar femeile..."”, a spus românul la final. Acesta a fost primul meci al lui Bute sub comanda noului antrenor, Howard Grant şi în prestaţia lui Lucian s-a văzut o schimbare. El n-a mai fugit în ring, a stat la bătaie şi a încercat să combine cât mai mult loviturile şi chiar dacă Di Luisa n-a arătat ca un boxer tocmai de calibru, Bute a părut mereu stăpân pe sine.
Gândurile lui se îndreaptă acum către un meci mare, care l-ar putea ridica din nou în top şi care s-ar putea disputa chiar în această toamnă. Există varianta ca el să lupte fie cu deţinătorul centurii WBC, Jack Badou, fie cu James De Gale, campion IBF, cel care deţine acum centura pierdută de pugilistul român în 2012, în faţa lui Carl Froch. Rămâne doar ca managerul Al Haymon, cel care-l reprezintă atât pe Bute cât şi pe cei doi potenţiali rivali, să aranjeze lupta, data de 24 octombrie fiind  varianta cea mai la îndemână pentru organizarea următoarei gale.

A luat 330.000 de dolari

Boxerul de 35 de ani a obţinut 330.000 de euro pentru victoria în faţa lui Andrea Di Luisa, o adevărată avere pentru un om obişnuit, dar “mărunţiş” pentru Bute. De fapt cota sa a scăzut de şase ori faţă de perioada de glorie, când meciuri cu Jean Pascal, Jean-Paul Mendy sau Glen Johnson îi aduceau fiecare câte două milioane de dolari în visterie.

25 de victorii prin KO are Lucian Bute la profesionişti



 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite