FOTO Halep, bătută fără drept de apel: Simona, debusolată la Stuttgart. Ce înseamnă eliminarea ei în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep învinsă de Coco Vandeweghe în sferturile turneului Fed Cup de la Stuttgart FOTO Guliver / Getty images / Alex Grimm
Simona Halep învinsă de Coco Vandeweghe în sferturile turneului Fed Cup de la Stuttgart FOTO Guliver / Getty images / Alex Grimm

Simona Halep a început sezonul de zgură cu două partide neconcludente la Fed Cup, acolo unde a avut adversare mult sub nivelul ei. Apoi, la Stuttgart, ea a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Rybarikova (18 WTA). Vineri, românca a prins o zi cu adevărat slabă.

Simona Halep (1 WTA) mai are nevoie de timp pentru a-şi găsi ritmul pe zgură. 

Cele patru meciuri pe care le-a jucat în 2018 pe această suprafaţă demonstrează că, deocamdată, Simona e departe de nivelul sportivei care, în 2017, a acumulat cele mai multe puncte din circuitul feminin pe zgură.

Vineri, în sferturile de la Stuttgart, constănţeanca a greşit mult în meciul cu Coco Vandeweghe, o adversară care, potrivit spuselor ei, a făcut deplasarea în Germania pentru…shopping! 

Primul set a fost echilibrat, fără break, până la 4-4. Apoi, la 5-4, americanca (16 WTA) s-a impus la 15 pe serviciul româncei şi a tranşat primul set.

Setul doi a fost dominat de Vandeweghe! Aceasta s-a distanţat la 3-0 şi s-a impus cu 6-1.

Ce urmează?

Eliminarea lui Halep în sferturi înseamnă că ea va pierde 85 de puncte în clasamentul mondial. În 2017, ea a primit 185 de puncte pentru că a avansat până în semifinale, pe când, acum, ea va primi doar 100 de puncte.

Halep va reveni pe teren, la Madrid (4-13 mai), acolo unde e deţinătoarea trofeului şi are 1.000 de puncte de apărat.

CITEŞTE ŞI:

Cum a justificat Simona eşecul de la Stuttgart

Halep, o surpriză neplăcută pentru presa mondială: Curg reacţiile după ce Simona a fost eliminată la Stuttgart

Halep a hipnotizat-o pe Vandeweghe: Declaraţie bizară dată de americancă, după o victorie fără emoţii cu Simona

--------------------------

15.52 - 5-1 pentru Vandeweghe, care serveşte pentru câştigarea meciului.

15.36 - Halep e în corzi: Vandweghe are 3-0 în setul doi!

15.25 - Egalitate, fără break, până la 4-4. Apoi, Vandeweghe şi-a făcut serviciul pentru 5-4, iar la acest scor, americanca s-a impus pe serviciul lui Halep pentru a câştiga primul set cu 6-4.

15.13 - Niciun break în continuare: 4-3 pentru Vandeweghe şi Halep urmează la serviciu.

14.53 - S-a mers pe serviciu până acum: Vandeweghe conduce cu 2-1. Urmează să servească Simona.

14.39 - Meciul va începe în scurt timp. Vandeweghe va fi prima la serviciu.

---------------

Simona Halep e la trei victorii de titlul cu numărul 17 în circuitul WTA. După ce a trecut, în primul ei meci la Stuttgart, în optimi, de Rybarikova (18 WTA), având nevoie de trei seturi, astăzi, liderul WTA se va duela cu o adversară periculoasă.

Vorbim despre americanca Vandeweghe (16 WTA). Aceasta a spulberat-o pe Sloane Stephens (9 WTA), campioana de la US Open, în runda inaugurală, scor 6-1, 6-0. Apoi, a învins-o şi pe campioana de anul trecut de la Stuttgart, Laura Siegemund (100 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3.

Halep şi Vandeweghe s-au întâlnit o singură dată până acum, tot pe zgură, anul trecut, la Madrid. Atunci, a fost 6-1, 6-1, în sferturi, pentru Halep.

Învingătoarea meciului de astăzi se va intersecta în semifinale cu Svitolina (4 WTA) sau cu Garcia (7 WTA).

VEZI AICI MECIUL HALEP – VANDEWEGHE

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite