Steaua – Partizan Belgrad 1-1: egal mincinios, rezultat de doi bani speranţă. Campioana a arătat un joc dezolant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varela (stânga) a adus egalarea pentru Steaua
Varela (stânga) a adus egalarea pentru Steaua

Gigi Becali susţine inepţii cum că actuala echipă a roş-albaştrilor ar fi cea mai bună de după Revoluţie sau că Hamroun e cel mai valoros străin care a evoluat vreodată în Liga I. Miercuri, finanţatorul care, de fapt, urmăreşte doar să ia bani din club a primit o palmă grea.

Steaua rămâne cu o singură victorie pe „Arena Naţională“, după eliberarea lui Gigi Becali din închisoare, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Şi nici nu e de mirare la ce au arătat bucureştenii în ultimele trei partide de pe teren propriu: 2-3 cu AS Trencin, 1-1 cu CFR Cluj şi acum 1-1cu Partizan Belgrad.

Cu campioana Serbiei, echipa lui Rădoi a practicat un joc dezolant, zero din punct de vedere colectiv pe faza de atac. Pe parcursul întregului meci, Steaua a avut o singură ocazie periculoasă de gol după o fază lucrată de echipă, venită abia în minutul 90+1! Atunci, portarul a blocat şutul lui Hamroun din pasa lui Chipciu. Cu câteva secunde înainte însă, Partizan ar fi trebuit să puncteze pentru 2-1, dar Brasanac a trimis peste, deşi avea toată poarta în faţa.

Până la acest final incendiar, sârbii au fost mult mai periculoşi în primele 25 de minute din prima repriză, iar Steaua n-a arătat nimic. A trebuit să înceapă partea secundă pentru ca Adi Popa (47) şi Hamroun (51) să treacă pe lângă gol după execuţii individuale, menite parcă să compenseze lacunele mari din jocul colectiv.

Gazdele s-au stins însă, din nou, iar Partizan a deschis scorul meritat, după ce Vulicevici a prins un şut excelent în diagonală din interiorul careului (62). Golul n-a trezit Steaua, care a continuat să pedaleze în gol. Salvarea a venit după o fază fixă în care Varela s-a înălţat din centrul careului, marcând cu capul după o lovitură liberă executată de Hamroun (81).

S-a terminat 1-1, un scor mincinos care ascunde jocul dezolant al Stelei, dar le oferă sârbilor prima şansă de calificare înaintea returului de la 5 august (ora 21.30, Pro TV).

CITEŞTE ŞI:

*Becali, inepţii uriaşe după 1-1 cu Partizan: „80% suntem calificaţi!“. De ce nu s-ar fi oxigenat creierele jucătorilor

*Rădoi, declaraţii contradictorii după 1-1 cu Partizan: cum a evaluat şansele de calificare înainte de retur

*Steliştii neagă evidenţa: ce a spus Adi Popa după remiza cu Partizan. Duckadam a pus degetul pe rană


VEZI GOLURILE MECIULUI

-----------------------
Min. 90+4: Final de meci. Steaua - Partizan Belgrad 1-1.

Min. 90+2 -
Schimbare la Steaua: iese Hamroun, intră Mihalcea.

Min 90+1 - Ocazie mare pentru Steaua: portarul oaspeţilor s-a opus unui şut care ar fi intrat în poartă.

Min. 89 - Ocazie monumentală ratată de Partizan prin Brasanac.

Min. 81 - GOOOL STEAUA!!! Varela a egalat din centrarea lui Hamroun, după o lovitură liberă.

Min. 80 - Chipciu s-a strecurat în careu, dar portarul oaspeţilor a ieşit inspirat.

Min. 75 - Schimbare la Steaua: iese Breeveld, intră Tahar.

Min. 74 - Steaua, fără reacţie după golul primit. Jocul e în continuare fără nicio noimă pe faza de atac.

Min. 65 - Schimbare la Steaua: iese Adi Popa, intră Tudorie.

Min. 62 - GOOOL PARTIZAN!!! Vulicevici a deschis scorul cu un şut în diagonală din interiorul careului.

Min. 60 - Jocul colectiv al Stelei e zero pe faza de atac. Singurele faze periculoase de până acum au venit datorită unor execuţii individuale.

Min. 51 - Execuţie superbă a lui Hamroun: şutul său a fost scos de sub transversală de portarul oaspeţilor.

Min. 47 - Fază superbă făcută de Adi Popa, cu driblinguri în cascadă. Din păcate, şutul din interiorul careului a fost unul ratat.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min 45+1 - Repriză irosită de Steaua, care a arătat rău. Sârbii au început mai bine, au dominat primele 20-25 de minute, după care au oprit şi ei motoarele, mulţumindu-se cu un joc de posesie.

Min. 37 -
După o perioadă bună de joc pentru Partizan, acum meciul a devenit unul de uzură, cu două echipe care se luptă la mijlocul terenului, fără pic de creativitate.

Min. 25 - Ocazie uriaşă pentru Partizan: după un corner, Cojocaru a parat o lovitură de cap trimisă din centrul careului.

Min. 19 - Pierdere grea pentru Partizan: iese Bozhinov, accidentat, intră Saponjici.

Min. 10 - Papp a gafat, din nou, la fel ca în meciul retur cu AS Trencin, dar Toşca a salvat situaţia.

Min. 1 - Meciul a început.
------------------
UPDATE 21.23 -
Mirel Rădoi s-a hotărât să-l titularizeze pe Toşcă în flancul stâng, lăsându-l pe bancă pe Guilherme.
------------------
Steaua va fi nevoită să abordeze „dubla“ cu Partizan Belgrad fără Nicuşor Stanciu, fotbalistul care a devenit decarul campioanei după plecarea lui Cristi Tănase în China.

Stanciu a avut o serie de prestaţii bune în acest început de sezon, totul culminând cu golul său de generic în partida tur cu AS Trencin. Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a anunţat la Digi Sport că Stanciu va rata ambele întâlniri cu Partizan Belgrad.

„Ştiam de la început că Stanciu nu va juca cu Partizan. Cei din stafful medical au încercat să-l refacă în timp record, numai că jucătorul are nevoie de cel puţin două săptămâni pentru a-şi reveni. În rest, toată lumea e OK, inclusiv Varela“, a declarat Duckadam.

Stanciu s-a accidentat în minutul 19 al meciului retur cu AS Trencin, suferind de probleme musculare. Atunci, a fost înlocuit de Hamroun, cel care şi în această seară va fi titularizat în absenţa mijlocaşului de 22 de ani.

Martinovici: „Steaua e favorită“

Sârbul Novak Martinovici, cel care a evoluat la Steaua, dar şi la Steaua Roşie Belgrad, rivala celor de la Partizan, a prefaţat la Dolce Sport „dubla“ din turul III preliminar al Ligii Campionilor.

„E un meci greu, un meci între două echipe care au calitate, campioana din România şi campioana din Serbia. Eu cred că favorită să treacă mai departe e Steaua, are un lot bun, o echipă cu jucători cu experienţă în cupele europene. Normal, cu Trencin a fost un meci nu prea bun, dar s-a terminat bine. Dar, după calitatea jucătorilor Stelei şi a jucătorilor din Serbia, eu cred că Steaua e puţin peste. Va depinde cum începe meciul, cum intră pe teren şi sper ca totul să fie bine. Nu-mi place să dau pronosticuri pentru că tot timpul greşesc. Eu cred că va fi un meci închis, dar sper ca steaua să nu primească gol şi să dea cel puţin unul“, a declarat fundaşul de 30 de ani.

Ultima etapă cu porţile închise

După returul cu Trencin, Steaua va bifa, diseară, cel de al doilea meci european din acest sezon cu porţile închise.

Asta deoarece UEFA a dictat o suspendare de două meciuri împotriva campioanei României, după incidentele provocate de suporteri în partida cu Dinamo Kiev, în stagiunea trecută, în grupele Ligii Europa.

Echipa Stelei cu Partizan Belgrad: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toşca – Muniru, Breeveld – Ad. Popa, Hamroun, Chipciu – Tade. Antrenor: Mirel Rădoi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite