Déjà vu. Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Miami Open, fiind învinsă în setul decisiv de către Johanna Konta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 6-2, de jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Miami Open. Calificarea în sferturi este recompensată la Key Biscayne cu un premiu de 146.575 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

Simona Halep a avut un adversar în plus în meciul cu Konta, pe fostul ei antrenor, belgianul Wim Fissette, care o pregăteşte acum pe jucătoarea britanică. 

Anterior, Konta şi Halep au mai jucat o dată, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, când tot britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5. Ele se vor întâlni şi la Mamaia, în partida România - Marea Britanie, din Fed Cup, programată în 22-23 aprilie. Anul trecut, Halep a părăsit competiţia de la Key Biscayne în faza sferturilor de finală, iar în 2015 a obţinut cea mai bună performanţă, calificarea în semifinale.

Setul al III-lea

GAME, SET, MECI, Johanna Konta. Simona Halep se opreşte în sferturile de finală de la Miami, după ce pierde în faţa britanicei, cu 6-3, 6-7, 2-6.

Halep - Konta 2-5. Break, Konta! Simona încearcă să revină, dar îi este greu în faţa agresivităţii Johannei, care o obligă să greşească. 

Halep - Konta 2-4. Game, Konta! Johanna îşi confirmă break-ul cu un nou game. 

Halep - Konta 2-3. Break, Konta! Serviciul Simonei este vulnerabil, Johanna profită la retur, egalând la 30-30, iar apoi procurându-şi o minge de break, pe care o fructifică. 

Halep - Konta 2-2. Game, Konta! Britanica egalează. 

Halep - Konta 2-1. Game, Halep! Simona dă semne de revenire. 

Halep - Konta 1-1. Game, Konta! Johanna îşi face şi ea serviciul, mult mai lejer. 

Halep - Konta 1-0. Game, Halep! Simona este mult prea nervoasă şi îi oferă trei mingi de break Johannei, pe care apoi le salvează. Tot serviciul îi aduce şi primul game.

Setul al II-lea

Konta se impune în tie-break. Avem set decisiv!  

Halep - Konta 6-6. Game, Halep! Simona se impune lejer pe propriul serviciu. 

Halep - Konta 5-6. Game, Konta! Jocul lui Halep e inconstant şi Konta şi-a asigurat tie-break-ul.

Halep - Konta 5-5. Break, Konta! A treia minge de break este fructificată de Konta, iar Halep ratează victoria. 

Halep - Konta 5-4. Break, Halep! Simona profită de game-ul greu câştigat pe propriul serviciu şi face break-ul!

Halep - Konta 4-4. Game, Halep! Românca a avut noroc pe parcursul acestui game lung, pe care a reuşit totuşi să-l câştige. 

Halep - Konta 3-4. Game, Konta! Britanica opreşte seria româncei şi revine la conducere. 

Halep - Konta 3-3. Game, Halep! Trei jocuri la rând pentru Simona, care profită de un serviciu foarte bun. 

Halep - Konta 2-3. Break, Halep! Profitând şi de o dublă greşeală a lui Konta, ajunge la 40-15, fructificând a doua minge de break, cu un forehand. 

Halep - Konta 1-3. Game, Halep! Jocul s-a schimbat total şi Konta are două mingi de break consecutive, dar Halep le anulează pe amândouă, cu puţin noroc. Un serviciu bun îi aduce primul game din setul secund. 

Halep - Konta 0-3. Game, Konta! Johanna câştigă 8 din ultimele 9 puncte şi are un avantaj consistent. 

Halep - Konta 0-2. Break, Konta! Britanica reuşeşte un break la zero. 

Halep - Konta  0-1. Game Konta! Johanna punctează câştigător din apropierea fileului.

Setul I

GAME, SET, Halep! 6-3. Simona câştigă primul set al meciului, după ce îşi face lejer serviciul! 

Halep - Konta 5-3. Game, Konta! Britanica închide game-ul cu un forehand câştigător în diagonala terenului.

Halep - Konta 5-2. Game, Halep! Halep salvează o minge de break, iar un nou serviciu ca la carte o aduce în avantaj, fiind la un game de câştigarea primului set.

Halep - Konta 4-2. Game, Konta! Britanica revine în meci, câştigându-şi serviciul. 

Halep - Konta 4-1. Game, Halep! Simona este pe tot terenul şi se apără impecabil. 

Halep - Konta 3-1. Break, Halep! Johanna profită din nou de un serviciu solid, dar Simona rezistă şi egalează la 30. Konta face dublă greşeală şi românca se desprinde pe tabelă. 

Halep - Konta 2-1. Game, Halep! Românca pare de neoprit. 

Halep - Konta 1-1. Game, Konta! Simona forţează la retur, dar trimite prea lung şi sportiva britanică ajunge rapid la 40-0. Urmează apoi un backhand în lung de linie la care Halep nu găseşte niciun răspuns. 

Halep - Konta 1-0. Game, Halep! Simona începe agresiv meciul şi ajunge repede la 40-0. Johanna răspunde cu un backhand puternic, dar greşeşte apoi şi românca punctează prima pe tabelă.

Simona Halep a atins şi anul trecut faza sferturilor de finală la Miami Open. Cea mai bună performanţă din cariera ei în Florida a fost calificarea în semifinale, în 2015. Konta a câştigat singurul meci anterior dintre cele două jucătoare, disputat în 2015, la Wuhan (China), în optimile de finală, cu 6-3, 3-6, 7-5. Confruntarea va fi o avanpremieră a meciului de Fed Cup dintre echipele României şi Marii Britanii.

Karolina Pliskova - Caroline Wozniacki, prima semifinală a Miami Open

Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 12, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva cehă Lucie Safarova, locul 36 mondial, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. 

Wozniacki s-a impus după un meci care a durat o oră şi 51 de minute. În penultimul act, daneza va evolua cu sportiva cehă cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA şi a doua favorită, care a trecut de croata Mirjana Lucic-Baroni, locul 29 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4. 

A doua semifinală va fi stabilită, în noaptea de miercuri spre joi, după dsputarea partidelor Simona Halep, locul 5 WTA - Johanna Konta (Marea Britanie), locul 11 WTA, programată la ora 20.00 şi Angelique Kerber (Germania), locul 1 WTA - Venus Williams (SUA), locul 12 WTA, care va avea loc la ora 02.00. În cazul în care va reuşi să acceadă în finala turneului de la Miami, Simona Halep va urca pe poziţia a patra în clasamentul WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite