Leonard Doroftei şi-a dat demisia din fruntea Federaţiei Române de Box. Cum motivează „Moşu“ decizia luată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonard Doroftei, preşedinte al Federaţiei Române de Box, a decis să renunţe la funcţie, considerând că în cei doi ani de mandat şi-a făcut datoria pentru pugilismul românesc.

Leonard Doroftei a avut în ultima vreme mai multe dispute la distanţă cu Vasile Câtea, vicepreşedinte al FR Box. "Moşu" şi-a exprimat în repetate rânduri intenţia de a pleca din fruntea federaţiei, dar a făcut pasul decisiv abia luni, urmând ca marţi dimineaţa să înainteze această demisie pe masa ministrului Tineretului şi Sportului.

Contactat de "Adevărul", Doroftei a explicat motivele care l-au determinat să ia o astfel de decizie: "Consider că în cei doi ani de mandat mi-am îndeplinit obiectivul, să pun boxul pe linia de plutire. Am reuşit acest lucru, acum e timpul să mă retrag. Juniorii au rezultate, la masculin sunt rezultate, la feminin la fel, e momentul oportun să renunţ acum. Boxul merge mai departe, acest sport nu începe cu mine şi nu se termină cu mine. E timpul să vină un alt manager mai bine pregătit ca mine", a explicat Doroftei.

Deşi nu a recunoscut deschis, un alt motiv care l-a făcut să demisioneze a fost relaţia tensionată cu Vasile Câtea: "Câtea şi-a dorit mereu să fie preşedinte. Iată că acum are această ocazie. Eu am spus pa şi la gară!"

Rămas fără job, Doroftei nu se plânge şi spune că se va apuca de antrenorat. "O să fiu în continuare alături de box. O să antrenez 2-3 copii, pe cont propriu şi o să ajut pe oricine are nevoie de sfaturile mele", a conchis "Moşu".

Demisia lui Doroftei vine în contextul în care lotul feminin de box, pregătit de Adrian Lăcătuş, va pleca miercuri în Coreea de Sud, acolo unde va participa la Campionatele Mondiale de box organizate de AIBA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite