Laude pentru Costel Gâlcă: „El şi Luis Enrique schimbă imaginea antrenorilor din Spania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gâlcă şi Luis Enrique
Gâlcă şi Luis Enrique

Cotidianul Marca, cel mai important de profil sportiv din Spania, îl laudă pe Costel Gâlcă, apreciind că el şi Luis Enrique schimbă imaginea antrenorilor din Primera Division.

În formă: Luis Enrique şi Gâlcă îşi menţin fizicul şi calităţile prin care s-au evidenţiat ca fotbalişti. Cheia: pasiunea lor pentru sport. Luis Enrique şi Gâlcă au ajutat la schimbarea imaginii pe care multe persoane o au cu privire la antrenorii de fotbal. Nu numai ca sunt tineri, dar cultul pentru corp şi forma lor demonstrează atât o apariţie cu stil şi atletică, cât şi că sunt într-adevăr la fel de bine pregătiţi fizic ca unii dintre fotbaliştii lor şi chiar mai mult de atât. Vârsta nu este un obstacol pentru a rămâne sportivi, deşi nu mai trăiesc din această activitate, ci din cunoştinţele lor fotbalistice", a notat Marca.

Antrenorul FC Barcelona este unul dintre tehnicienii cei mai în formă din lume, a continuat sursa citată. El se poate întrece cu jucătorii la orice sprint sau serie, fie într-o probă de rezistenţă sau un efort imediat. Luis Enrique este sportivul total. După ce a agăţat ghetele în cui, în mai 2004, el a participiat la multe competiţii care nu sunt la îndemâna oricui. În 2007, Luis Enrique a participat la concursul Ironman de la Frankfurt, pe care l-a încheiat în puţin peste zece ore, timp în care a înotat 3,8 kilometri, a pedalat 180 de kilometri şi a alergat 42,2 kilometri. În 2008, el a alergat la Maratonul Nisipurilor, o probă de 245 de kilometri prin deşertul marocan, timp de şapte zile. Şi acestea sunt doar câteva dintre concursurile de rezistenţă la care a luat startul tehnicianul Barcelonei.

Marca scrie că, deşi nu are un CV ca al lui Luis Enrique la astfel de provocări, Gâlcă surprinde prin forma sa fizică. Românul este la fel ca atunci când evolua pe Montjuic, în urmă cu 15 ani. La el nu este vorba de sport extrem, ci de muncă în sala de gimnastică şi, peste toate, de elasticitatea şi flexibilitatea pe care le antrenează cu dedicaţie. Antrenorul lui Espanyol, conştient de importanţa unei alimentaţii sănătoase, dedică minimum 40 de minute pe zi alergării şi petrece de asemenea timp important în sala de gimnastică. Nu ridică greutăţi mari, ci doar pentru tonificare, lucrează mai mult muşchii abdominali şi face în special exerciţii pentru elasticitate. Fără să uite, normal, de fotbal", conchide sursa citată.

Cei doi antrenori se vor afla din nou unul împotriva celuilalt, astăzi, pe Camp Nou, la prima manşă a duelului FC Barcelona - Espanyol, din optimile de finală ale Cupei Spaniei. Cele două echipe din Barcelona au remizat, scor 0-0, sâmbătă, în campionat, pe terenul formaţiei lui Gâlcă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite