La cât mai multe ippon-uri! Judo e singura disciplină în care toţi sportivii români sunt favoriţi la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judo este un sport tradiţional japonez derivat din jujitsu, tehnica de luptă datând din antichitate, de pe vremea samurailor. Judo modern s-a dezvoltat din 1880, dar a fost prezentat în premieră la Jocurile Olimpice din 1964, iar întrecerile feminine au fost introduse în 1992.

România a participat la opt ediţii, în 1980, 1984,1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, reuşind să cucerească 6 medalii, dintre care 1 aur, 2 de argint şi 3 de bronz. Judo este şi în 2016 sportul de unde România speră să obţină mare parte din zestrea de medalii, alături de scrimă. La masculin, Daniel Natea este locul 6 în lume la categoria +100 kilograme şi speră să obţină o medalie. “Am început pregătirea pentru Jocurile Olimpice acum 16 ani şi îmi doresc foarte mult să iau o medalie. Ştiu aproximativ ce adversari o să am, în semifinale îl voi întâlni pe japonez (n.r. — Hisayoshi Harasawa, locul 2 mondial), pe care l-am bătut de curând la Masters în Mexic. Deci cred că pot să-l bat şi a doua oară. Până în semifinale mai am şi alte meciuri, normal, dar merg acolo să câştig.  Noi, la judo, suntem patru sportivi şi vrem cât mai multe medalii. Dacă se poate chiar patru medalii”, a spus sportivul. La feminin, Monica Ungureanu ocupă poziţia a 11-a la nivel mondial, la categoria 48 kilograme, Andreea Chiţu este locul 2 la categoria 52 kilograme, iar Corina Căprioriu este locul 10 la categoria 57 kilograme, ea fiind şi vicecampioană olimpică en-titre.

“Eu îmi doresc foarte multe de la această ediţie. Sunt tot trei sportive acum, ca şi la Londra, sunt la aceeaşi categorie de greutate, sunt apropiate de vârstă. Aşa multe îmi doresc că mi-e şi ruşine să le spun. Mi-aş dori în primul rând ca fiecare din sportivele astea, după foarte mulţi ani de muncă, să se întoarcă fericită de la Rio. Eu am obiectiv să obţin o medalie”, a declarat selecţionerul Florin Bercean.

Lotul României

Monica Ungureanu (48 kg), Andreea Chiţu (52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Daniel Natea (+100 kg)

Vezi AICI programul sportivilor români în prima zi de concurs

Monica Ungureanu intră  AZI în concurs la categoria 48 kg (calificări) de la ora 16:00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite