Kehinde Fatai a susţinut examenul pentru obţinerea cetăţeniei române şi încă mai speră să joace la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kehinde Fatai a susţinut, luni, examenul pentru obţinerea cetăţniei române, bizuindu-se pe şansele sale de a evolua în tricoul selecţionatei lui Anghel Iordănescu.

„Sunt încrezător că voi lua cetăţenia şi vreau să joc cu România la Euro şi la Mondiale. Sunt în litigiu cu FIFA, dar sper că totul se va rezolva. Eu am voie să joc pentru naţionala României, pentru că am jucat doar la naţionala de juniori a Nigeriei“, a declarat Kehinde Fatai potrivit digisport.ro

În vârstă de 24 de ani, atacantul nigerian evoluează în fotbalul românesc din 2007, unde a bifat etapa de juniorat la Farul Constanţa, făcând trecerea la echipa mare şi, ulterior, în 2010, fiind transferat la Astra Giurgiu, unde evoluează în prezent. Următorul meci pe care-l va susţine echipa sa este cel din grupele Europa League, cu Dinamo Zagreb, joi, începând cu ora 22.05.

În toamna anului trecut, la sugestia fostului selecţioner Victor Piţurcă, Federaţia Română de Fotbal ceruse Ministerului Tineretului şi Sportului să înceapă demersurile de acordare a cetăţeniei române pentru Kehinde Fatai, în ideea ca acesta să fie folosit în barajul de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia, meci pe care „tricolorii“ l-au pierdut în faţa Greciei. Procedeul s-a dovedit mai anevoios decât se preconiza şi, revenind în zilele noastre, situaţia nigerianului la clubul giurgiuvean nu e una strălucită: relaţia sa cu patronul echipei, Ioan Niculae, „scârţâie“, prinderea lotului pare o utopie“ şi sunt şanse ca în retur să nu mai fie în Liga I, existând zvonuri de transfer în Franţa, la Rennes ori Lens.

Cifrele lui Kehinde Fatai

24 de ani

3 echipe bifate: Farul Constanţa, Astra Giurgiu şi Club Brugge (primul eşalon belgian)

93 de meciuri şi 34 de goluri la Astra Giurgiu

„Românul“ Kehinde Fatai a „murit“ înainte de a se „naşte“: a plătit pentru ce a făcut între 2009 şi 2012

Punctul de vedere al FIFA: "Kehinde Fatai nu poate evolua pentru România!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite