Karpatia Horse Show, adrenalină şi eleganţă pe domeniul Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început numărătoarea inversă pentru cel mai exclusivist eveniment hipic al anului: Karpatia Horse Show, ediţia a III-a. Evenimentul se va desfăşura în perioada 30 septembrie -2 octombrie, pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, Prahova, şi se adresează atât iubitorilor de cai şi pasionaţilor de echitaţie, cât şi celor care apreciază farmecul domeniilor nobiliare.

Cea de-a treia ediţie a evenimentului ecvestru internaţional Karpatia Horse Show, găzduieşte două tipuri de competiţii oficiale: Concurs Complet Internaţional (CCI) - disciplină de Probă Completă la care vor lua startul trei categorii de concurenţi profesionişti: CCI 1*, CCI 2* şi CCI 3* şi Competiţie Naţională de Atelaje, compusă din două probe: maraton şi conuri. Disciplina de Probă Completă se va desfăşura concomitent cu Finala de Campionat Naţional precum şi a unor clase destinate debutanţilor.

Desfăşurată pe un domeniu vast, de 130 de hectare, administrat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti, competiţia beneficiază anul acesta de o regândire a spaţiului competiţional, datorită aportului designerului irlandez Peter Fell. Dublarea numărului de treceri ale călăreţilor prin dreptul fiecărui punct de vizionare de pe traseu va adaugă spectacolului hipic o notă suplimentară de spectaculozitate! În plus, Gabor Fintha, unul dintre cei mai faimoşi şi respectaţi designeri de obstacole de atelaje din lume a construit pe domeniul Cantacuzino un parcurs la un nivel tehnic foarte ridicat pentru demonstraţii de măiestrie. “Ne propunem ca în 2016 să testăm acest parcurs de obstacole de atelaje în condiţii de concurs în ideea de a organiza în 2017 un concurs internaţional. România este în topul celor mai bune zece ţări din lume la această disciplină elitistă şi foarte spectaculoasă”, spune spune directorul Mihnea Vîrgolici. Karpatia Horse Show, ediţia 2015, a fost singurul concurs de trei stele (3*) din România organizat în ultimii 12 ani şi a avut cel mai înalt grad de dificultate din ţară, la Probă Completă. Concursul de trei stele (CCI 3*) desfăşurat anul trecut pe Domeniul Cantacuzino de la Floreşti a reprezentat o etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Astfel, spectatorii Karpatia au putut admira călăreţi de top precum Karin Donkers din Belgia sau Albert Hermoso Farras din Spania. Ambii au concurat de curând la Rio!

Pentru ediţia 2016, înscrierile sunt în desfăşurare, sportivi din numeroase  ţări anunţându-şi deja prezenţa. Iar dacă anul trecut, un sportiv din India a călătorit peste mari şi ţări pentru a participa şi a vizita România, acum a venit rândul unui călăreţ din Australia să se înscrie la Karpatia Horse Show. “Să călătoreşti trei zile cu calul personal, atestă ineditul evenimentului şi şansa turistică pe care o generează o astfel de organizare”, spune Mihnea Vîrgolici. Pentru turiştii români călătoria este mai simplă, Domeniul Cantacuzino Floreşti este situat în apropierea staţiunilor turistice din Prahova, la doar o oră de Bucureşti sau Braşov.

Spectatorii vor avea posibilitatea să se iniţieze în arta călăriei şi să petreacă împreună cu prietenii ori familia un week-end într-un cadru destins şi relaxat cu zone special amenajate de food&entertainment. De altfel, începând de anul acesta Karpatia Horse Trials a devenit Karpatia Horse Show tocmai pentru a evidenţia îmbinarea între competiţia sportivă şi show-ul ecvestru, la care se adaugă evenimente culturale, sociale şi artistice. Karpatia Horse Show este organizat în fiecare an de Fundaţia Cantacuzino Floreşti, în colaborare cu Asociaţia Ecvestră Hipohouse, cu implicarea şi participarea directă a Federaţiei Ecvestre Române (FER) şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI). Vineri, 30 septembrie accesul este gratuit, iar în zilele de 1 şi 2 octombrie, accesul se face pe baza biletului sau abonamentului. Copiii sub 10 ani au acces gratuit dacă sunt însoţiţi de un adult. Fiecare dintre cele trei zile de concurs va începe la 10:00 şi se va încheia la 18:00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite