Invincibilii! Barcelona e neînvinsă de 33 de meciuri. Messi, Neymar şi Suarez au marcat un număr impresionant de goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suarez - Neymar - Messi , tripleta de aur a Barcelonei
Suarez - Neymar - Messi , tripleta de aur a Barcelonei

Barcelona a ajuns la al 33-lea meci consecutiv fără înfrângere, reuşind totodată şi golul cu numărul 10.000 din istoria clubului.

33 de meciuri consecutive fără înfrângere, 27 de victorii, 6 egaluri şi 100 de goluri înscrise. FC Barcelona este o adevărată maşinărie de recorduri şi n-a mai plecat învinsă de pe teren din 3 octombrie, când a capotat la Sevilla, scor 1-2. Marţi seara, la Londra, în optimile Ligii Campionilor, Barca s-a distrat cu Arsenal Londra, de care a trecut cu 2-0, prin dubla lui Messi. De parcă n-ar fi fost deja un om al recordurilor şi cifrelor incredibile, argentinianul a reuşit şi golul cu numărul 10000 din istoria clubului blau-grana. Acestea au fost marcate în 4.375 de partide disputate, gruparea catalană înregistrând astfel o medie de 2,28 goluri pe meci, începând din 1901 şi până în prezent.
Barcelona se află la numai un meci de performanţa lui Real Madrid, din sezonul 1988-1989, când „galacticii” au avut o serie de 34 de jocuri consecutive fără a pierde. Real era antrenată atunci de olandezul Leo Beenhakker şi îi avea în echipă pe legendarii Buyo, Sanchis, Michel, Schuster, Gordillo, Butragueno şi Hugo Sanchez. Acum, Barca poate atinge aceeşi performanţă dacă învinge duminică, în campionat. Adversară îi va fi chiar Sevilla, ultima echipă care a bătut-o, acum mai bine de patru luni. În timpul care s-a scurs de atunci, Barcelona a trecut de echipe precum Real Madrid, Atletico Madrid, AS Roma, River Plate sau Valencia.
Cu multe dintre ele a făcut scor, în 18 meciuri marcând mai mult de trei goluri. Cât despre scoruri? 7-0 cu Valencia, 6-1 cu AS Roma, 6-0 cu Bilbao, 7-0 cu Valencia, 6-1 cu Celta Vigo sunt cele mai reconfortante victorii.  Singurele echipe care au ţinut piept furiei catalane au fost Valencia (1-1), Espanyol (0-0), Leverkrusen (1-1), din nou Valencia (1-1), Deportvo (2-2) şi micuţa Vilanovense (0-0), din liga a treia, care a smuls un egal preţios în Cupa Spaniei, într-un meci în care Luis Enrique a folosit multe rezerve.
Catalanii au marcat 100 de goluri şi mai mult de trei sferturi dintre ele aparţin tripletei MSN (Messi – Suarez- Neymar). Ei au dat împreună 77 de goluri, următorul marcator al echipei fiind tânărul Munir, cu 6 goluri.


Marcatorii celor 100 de goluri înscrise de Barcelona
Suarez 35
Messi 23
Neymar 19
Munir 6
Rakitici 5
Pique, Sandro 3
Dani Alves, Adriano, Iniesta 1
Catalanii au beneficiat şi de 3 autogoluri 


Messi aleargă după Ronaldo
Duelul golgheterilor all time din Liga Campionilor este o afacere în doi a celor mai buni jucători din lume. În acest moment, Ronaldo are 89 de goluri reuşite, în vreme ce Messi a atins cota 81. Dintre jucătorii activi, la mare distanţă în urma acestora se află francezul Karim Benzema, de la Real Madrid, şi suedezul Zlatan Ibrahimovici, cu 46 de goluri marcate, în cea mai importantă competiţie intercluburi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite