Interviu printre lacrimi: Begu a izbucnit în plâns după eliminarea de la French Open. Irina are probleme mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

Irina Begu (46 WTA) a fost eliminată în turul I la French Open 2017, pierzând în faţa unei adversare mult mai slab cotate, Duque Marino (115 WTA).

După un calvar de o oră şi 38 de minute în care a cedat cu 6-7, 4-6, Irina Begu a suferit o cădere nervoasă la dialogul cu jurnaliştii români care au abordat-o după meci.

Cu un bilanţ catastrofal, începând din luna mai, când a adunat o singură victorie şi cinci eşecuri la simplu, sportiva de 26 de ani n-a putut să-ş stăpânească emoţiile şi a izbucnit în plâns în mijlocul dialogului cu Vlad Roşca, trimisul „Fanatik“ la Paris.

Ce a spus?

*Cu siguranţă, sunt anumite lucruri pe care ar trebui să le schimb. Trebuie să adaug anumite lucruri, în mare parte ştiu, dar nu e uşor, ţinând cont că e în mijlocul sezonului (începe să plângă), ţinând cont că lucrurile nu sunt atât de simple. Adică, încerci să le faci pe parcurs, încerci să le adaugi. Aţi văzut şi dumneavoastră, săptămână de săptămână, noi plecăm, călătorim, e greu dintr-o dată să faci o schimbare. Acum, sper ca, după această perioadă, cu siguranţă, îmi voi lua o pauză, o pauză mai lungă, până mă voi simţi mai bine din punct de vedere fizic şi atunci sper eu şi îmi doresc...

*Dar v-am zis la antrenamente, mă simt bine, joc bine, dar meciurile nu sunt aşa cum mi-aş dori. 

*Nu neapărat faptul că am pierdut la limită (începe să plângă din nou), nu e vorba de meciul în sine, e vorba de faptul că nu reuşesc să mă regăsesc (plânge în continuare), nu reuşesc să joc, aşa cum mi-aş fi dorit...

*Eu sper ca pauza mai lungă să nu includă şi Wimbledon. Adică, totul va depinde de cum mă voi simţi din punct de vedere medical. Eu sper să nu ratez Wimbledon. Eu am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca aici să fiu mai bine, însă nu întotdeauna ţine de noi, ştiţi...Adică, am făcut recuperare, am făcut (printre lacrimi), am făcut infiltraţii, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să fiu aptă, însă ştiţi că, uneori, timpul le rezolvă, noi, din păcate, n-avem aşa mult timp şi, automat, recuperarea nu se face 100%.

*Dar, mie nu-mi place, de aceea, nici nu vreau să discut. N-am discutat şi n-am spus nici după Roma, pentru că nu sunt genul de jucătoare care să vină cu scuze şi să zică: „M-a durut asta şi din cauza asta am pierdut“. Nu! Dacă am venit la turneu, am venit în condiţiile în care sunt şi trebuie să-mi fac treaba aşa cum pot. Adică, aspectele astea ţin doar de mine.

*Doctorul mi-a spus că accidentarea nu e foarte gravă, dar trebuie să am grijă. Am făcut pauză după Roma o săptămână, am reînceput antrenamentele la Bucureşti şi nu mă simţeam bine, asta era clar, dar am crezut că o să fie, adică, şi doctorul şi fizioterapeutul mi-au spus că o să mă simt din ce în ce mai bine, că sunt pe drumul cel bun, dar nu, nu, nu ştiu...

*Problema asta mă afecta doar la serviciu. Probabil că aţi sesizat că, de obicei, nu servesc atât de prost (râde nervos). 

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA, INTEGRAL, INTERVIUL ACORDAT DE IRINA BEGU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite