INFOGRAFIE 39 de săptămâni până la Mondialul din Brazilia. Cum se prezintă situaţia pe toate continentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazilia va găzdui Mondialul de la anul
Brazilia va găzdui Mondialul de la anul

Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia va începe la 12 iunie 2014 şi se termina pe 13 iulie, atunci când este programată finala de la Rio de Janeiro.

Se cunosc deja zece formaţii care vor fi la turneul final, în afara ţării gazdă, obţinând biletele pentru Rio SUA, Costa Rica, Olanda, Italia, Argentina, Japonia, Iran, Coreea de Sud şi Australia. „Adevărul” îţi prezintă cîteva curiozităţi din aceste preliminarii:
Egiptul este singura formaţie care a obţinut numai victorii. „Faraonii” au şase succese din şase posibile. Neînvinse sunt şi Noua Zeelandă, Germania, Belgia şi Olanda, dar ele au făcut un egal, în vreme ce Spania e tot neînfrântă, însă are două rezultate de egalitate.
 

Golgeterul preliminariilor este Dean Mc Caulay, care a înscris 11 goluri pentru naţionala statului Belize, o ţară exotică din Caraibe care a fost eliminată demult din competiţie. Belize a marcat în total 16 goluri, 11 dintre ele purtând semnătura lui Mc Caulay. În urma acestuia se află Messi (Argentina), Suarez (Uruguay), Byers (Antigua), Perez (Panama) cu 10 goluri, Higuain (Argentina) -9 goluri, Van persie (Olanda), Dzeko (Bosnia) şi Okazaki (Japonia) – 8 goluri.

Click pe poză pentru a o vedea la dimensiunea completă.

infografic brazilia la cupa mondiala foto adevarul

Formaţia care a marcat cele mai multe goluri este Noua Caledonie (36), urmată de Antigua (32), Argentina, Iran, Japonia şi Iordania (30). Cele mai multe goluri le-a încasat San Marino (43), apoi Insulele Virgine (41), Indonezia şi Guyana (30).

FIFA a stabilit orele de disputare ale meciurilor din Brazilia. Partidele din faza grupelor se vor disputa la orele locale 13.00, 17.00, 18.00, 19.00 şi 21.00 (orele 19.00, 23.00, 00.00, 01.00 şi 03.00 la Bucureşti, cu excepţia partidelor de la Cuiaba şi Manaus, pentru care diferenţa faţă România este de 7 ore). Semifinalele se vor disputa la ora locală 17,00 (23,00 în România), în timp ce finala va avea loc pe 13 iulie 2014, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, de la ora locală 16.00 (22.00 la Bucureşti).

Brazilia este singura ţară din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatului Mondial 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite