Indienii aruncă în Mutu cu bani: salariul colosal pe care românul îl va încasa pentru fiecare sezon la Pune City

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indienii au pregătit un banner special pentrtu Mutu în aşteptarea românului. FOTO: Facebook
Indienii au pregătit un banner special pentrtu Mutu în aşteptarea românului. FOTO: Facebook

Ajuns la 36 de ani, fostul internaţional n-a jucat într-un meci oficial de la 15 septembrie 2014, însă îşi pregăteşte revenirea şi tocmai a fost prezentat spectaculos de Pune City.

Adrian Mutu n-a mai dat cu piciorul în minge într-un cadru oficial de 318 zile, însă şi-a reţinut statutul de star cu priză la public.

Ce-i drept, vremurile în care încânta pe marile stadioane din Europa au trecut. De acum, Mutu va da recital în faţa unui public neavizat în ale fotbalului, tocmai în India! Show-urile ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut, la scurt timp după ce Mutu a pus capăt aventurii sale la Petrolul, însă formalităţile legate de obţinerea vizei au împiedicat legitimarea românului la Pune City.

Astfel, fostul internaţional a avut timp să ia o pauză de la fotbal, activitate pe care a tratat-o, oricum, mai mult ca pe un hobby în ultimii ani. Acum însă, se apropie revenirea pe teren, iar primul meci oficial va fi la 5 octombrie, în deplasare, cu Mumbai City, grupare la care au evoluat, în sezonul trecut, Nicolas Anelka şi Fredrik Ljunberg.

Până la ora debutului în India, Mutu a fost prezentat ca pe o mare vedetă pe site-ul oficial al celor de la Pune City, după care a avut o sesiune de „Întrebări şi răspunsuri“ prin Skype cu fanii entuziaşti.

„A consumat cocaină“

Pe pagina de Facebook, noul club al lui Mutu i-a urat acestuia un bun venit spectaculos: „Şi lung aşteptare a luat sfârşit! Bun venit la acest nou sezon de Superliga indiană. Abia aşteptăm să-ţi vedem magia pe teren“.

În schimb, site-ul saddahaq.com a scris şi despre episoadele întunecate din cariera românului. „Atacant talentat care a jucat pentru cluburi italiene de prim rang, precum Fiorentina şi Juventus, care e şi golgheterul all-time al naţionalei României, cu 35 de reuşite. Totuşi, jucătorul e cunoscut pentru lipsa de disciplină din cauza căreia a fost dat afară de la Chelsea în 2004, când a fost testat pozitiv pentru cocaină. A fost suspendat vreme de şase luni pentru că a picat un test antidoping pe vremea când juca la Fiorentina“, au notat jurnaliştii indieni, citaţi de Digi Sport.

Vrea să mai joace doi ani

Într-un interviu acordat pentru blogul jurnalistului Costin Deşliu, Adrian Mutu a vorbit despre planurile sale de viitor. „Vreau să mai joc măcar doi ani şi, uşor-uşor, să mă <<împrietenesc>> cu meseria de antrenor. Visul meu e să fiu, la un moment dat, selecţionerul  echipei naţionale“, a povestit atacantul.

În noul sezon al campionatului indian, Mutu va fi antrenat de fostul internaţional englez, David Platt. Printre coechipierii străini ai românului se vor număra englezii Steve Simonesen (portar) şi Nicky Shorey (mijlocaş), respectiv costaricanul Yendrick Ruiz (atacant).

500.000 de euro pe sezon va fi salariul pe care îl va primi Adrian Mutu pentru fiecare stagiune bifată în India.   6 din 8 e locul pe care s-a clasat Pune City în ediţia precedentă a Superligii indiene.   11 e numărul cluburilor la care a evoluat Mutu până acum: FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite