Imperial WET a câştigat derby-ul cu Dunărea Călăraşi la futsal. Victorie de moral şi pentru Autobergamo Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Play-off-ul Ligii 1 şi-a consumat primul mare derby  la Miercurea Ciuc, acolo unde faţă în faţă s-au aflat formaţia locală Imperial WET, campioana sezonului regular, şi Futsal Club Dunărea Călăraşi, proaspăt câştigătoare a Cupei României.

La capătul unui meci deosebit de spectaculos, Imperial WET Miercurea Ciuc s-a impus cu 5-2, victorie care apropie şi mai mult gruparea harghiteană de finala campionatului.

Dunărea Călăraşi a început în forţă confruntarea de la Miercurea Ciuc, surprinzând echipa pregătită de Cosmin Gherman printr-un presing agresiv şi un joc în mare viteză.

În aceste condiţii, marile ocazii de a marca au fost notate în dreptul oaspeţilor, campion la acest capitol fiind Alberto Yañez Galan, care a ratat inclusiv cu poarta goală. Cei care au marcat primii însă au fost harghitenii, prin veteranul Florin Matei, în minutul 6, după care trupa lui Marian Şotârcă şi-a continuat festivalul ratărilor. În cele din urmă, în minutul 11, Alberto Yañez Galan a reuşit să îl învingă pe Victor Lopez, spaniolul din poarta ciucanilor.

Echilibrul a fost însă rupt din nou după mai puţin de două minute, atunci când Alvaro a readus echipa gazdă în avantaj. În minutul 18, după cel de-al şaselea fault comis, Imperial WET a fost sancţionată cu lovitură de la 10 metri, dar acelaşi Alberto Yañez Galan a ratat, execuţia sa fiind parată de Victor Lopez.

La reluare, Imperial WET a luat jocul în serios, a marcat în secunda 29 prin Alvaro, simplificându-şi din acel moment misiunea. Ovsianikov şi Duke au dus scorul la 5-1, ultimul marcând în poarta goală din jumătatea proprie într-un moment în care Dunărea juca „5 contra 4”.

Tabela a fost închisă la ultima fază a meciului de veteranul George Tomescu, căpitanul echipei Dunărea Călăraşi, cel care, pe 14 aprilie, va împlini 40 de ani!

„Sunt trei puncte foarte importante în primul joc din play-off. Nu a fost cel mai bun meci al nostru, asta e sigur, dar e important faptul că am câştigat şi am făcut un pas important şi suntem din ce în ce mai aproape de finală. Am intrat în linia dreaptă a acestui sezon şi mai mult ca niciodată trebuie să fim uniţi, să fim împreună. Aş vrea să le mulţumesc suporterilor, tutror celor care au fost şi sunt în continuare alături de noi”, a declarat Alvaro De Luis Yubero, unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor miercuri seară.

Imperial WET va evolua săptămâna viitoare în deplasare cu Informatica Timişoara.

Imperial WET – Dunărea 5-2 (2-1)

Au marcat: Florin Matei (6), Alvaro De Luis (13 şi 21), Denis Ovsianikov (13), Mario Duke (13) / Alberto Yañez Galan (11), George Tomescu (40)

Adrian Moţ a debutat cu o victorie!

Etapa de miercuri, a doua a play-off-ului, a marcat şi debutul echipei Autobergamo Deva în această fază a competiţiei. Plecată cu un singur punct în play-off, Autobergamo a privit neputincioasă la succesul facil din week-end al celor de la CS United Galaţi, care au contabilizat deja şase puncte. În aceste condiţii, Deva era condamnată să se impună în faţa echipei FK Odorheiu Secuiesc.

După o primă repriză echilibrată, Autobergamo Deva a fost de neoprit. Gazdele s-au impus cu 6-1, victoria aducând un capital important de moral înaintea marelui derby cu CS United Galaţi, din deplasare, de sâmbătă, ce poate fi decisiv pentru stabilirea echipei care va merge în finala Ligii I.

Autobergamo – FK Odorheiu Secuiesc 6-1 (2-1)

Au marcat: Adrian Pânzaru (1), Sergiu Tacot (13), Cristian Obadă (32), Letra Ferreira (33), Andre Sasse (37), Biró Attila (39) / Hadnagy István (2)

După despărţirea de Nelu Stancea, pe banca tehnică a formaţiei din Deva a revenit Adrian Moţ, cel care mai fusese interimar şi în toamnă, când bifase cinci victorii din cinci meciuri! „A venit şi a şasea victorie, urmează alte şase, meciurile rămase din play-off şi trei în finală, şi suntem campioni! E bine că am învins. de fapt victoria în mecul cu Odorheiu Secuiesc era obligatorie. Meciul a fost echilibrat, dar ne-am făcut treaba. E adevărat, la 2-1 cei de la Odorhei au avut câteva ocazii de a marca, dar, de pe margine, nu am simţit niciun moment că suntem în pericol. Nu am luat cartonaşe, nu avem accidentaţi, amănunte foarte importante. Mergem la Galaţi să câştigăm. Ştim că nu va fi uşor, dar mergem la victorie”, a declarat Adrian Moţ, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

Clasament Grupa 1:

Imperial WET 6 puncte
Dunărea 4 puncte
Informatica 0 puncte
Rezultate:

Dunărea – Informatica 3-1 (2-0)

Imperial WET – Dunărea Călăraşi 5-2 (2-1)

Program:

marţi, 9 aprilie, ora 18.00:

Informatica Timişoara – Imperial WET Miercurea Ciuc

Clasament Grupa 2:

CS United 6 puncte
Autobergamo 4 puncte
FK Odorheiu Secuiesc 0 puncte
Rezultate:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi 2-5 (0-1)

Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 6-1 (2-1)

Program:

sâmbătă, 6 aprilie, ora 18.45

CS United Galaţi – Autobergamo Deva

Imperial WET Miercurea Ciuc şi CS United Galaţi au început play-off-ul cu câte trei puncte fiecare, Dunărea călăraşi şi Autobergamo Deva cu câte două puncte, în timp ce Informatica şi FK Odorheiu Secuiesc nu au avut niciun punct.
Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur. Câştigătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului, în timp ce formaţiile clasate pe locul secund vor lupta pentru medaliile de bronz.
A început şi play-out-ul Ligii 1!

În week-end s-au disputat primele partide din play-out, iar miercuri a fost programat primul meci al etapei a doua.

Iată rezultatele:

etapa I

Clujana Cluj – Bukovina Vicov 15-1

Futsal Poli Iaşi – SCM Gloria Buzău 1-3

etapa a II-a

CFF Clujana Cluj – Futsal Poli Iaşi 5-2

joi, 4 aprilie, ora 18.00

Bukovina Vicov – SCM Gloria Buzău

Clasament

Clujana 7 puncte
SCM Gloria 5 puncte
Poli Iaşi 3 puncte
Bukovina 0 puncte
* Futsal Poli Iaşi a intrat cu trei puncte în play-out. SCM Gloria Buzău – cu 2 puncte. CFF Clujana Cluj – cu 1 punct. Bukovina Vicov – cu 0 puncte.

* Echipa care va încheia play-out-ul pe locul 4 va retrograda în Liga 2, în timp ce formaţia de pe locul 3 va juca baraj cu locul secund din Liga 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite