Ilie Năstase, mărturisiri emoţionante despre copilăria sa: „El a fost omul care mi-a dat de mâncare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase FOTO Adevărul
Ilie Năstase FOTO Adevărul

„Nasty“ a dezvăulit cum a învăţat tainele sportului alb şi care a fost personajul influent al Partidului Comunist care a avut grijă de el.

Într-un articol publicat de ziarul „Ring“, Ilie Năstase a vorbit despre copilăria sa, o perioadă despre care a vorbit rar în presă.

„E greu să-mi aduc aminte de perioada aia pentru că eram foarte mic. Ştiu că fratele meu juca tenis cu Gheorghe Maurer, iar eu eram copil de mingi. Le dădeam mingile şi mă bucuram că mă iau şi pe mine cu ei. Maurer era un jucător de tenis foarte bun. Ca şi fratele meu şi Ion Ţiriac. De la ei am învăţat să joc. După meciuri, Maurer ne invita la el acasă. A avut grijă de mine şi am învăţat multe de la el. Mi-aduc aminte că îmi dădea de mâncare şi îmi dădea şi bani. Mergeam des în casa lui Maurer, dar a trecut foarte mult timp de atunci“, a povestit Ilie Năstase.

Ion Gheorghe Maurer a fost un important demnitar al Partidului Comunist Român, al cărui membru a fost încă din 1937. A fost preşedinte al Comitetului Olimpic Român (1947-1951), ministru de externe (1957) şi, ulterior, prim-ministru al României (1957-1974). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite