Ilie Năstase: „Dacă fetele sunt sănătoase, avem prima şansă cu Marea Britanie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a rămâne în Grupa Mondială II, naţionala de Fed Cup a României va juca în luna aprilie contra Marii Britanii.

România a avut ghinion la tragerea la sorţi a meciului de baraj de care trebuie să treacă pentru a rămâne în Grupa Mondială II. Dintre  posibilele adversare, Kazahstan, Taiwan, Serbia şi Marea Britanie, din urnă a ieşit ultima dintre echipe şi cea mai periculoasă pentru că o are în componenţă pe Johanna Konta, locul 10 WTA.
Partea bună este că meciurile se vor disputa în România şi în afara Johannei Konta, din naţionala Marii Britanii mai fac parte de obicei Heather Watson (72 WTA) şi Naomi Brody (103), jucătoare care în mod normal pot fi învinse de Simona Halep sau Irina Begu, primele rachete ale României. De altfel, Watson nu a câştigat vreun meci cu Simona Halep – 3-0 pentru jucătoarea noastră, şi a pierdut şi în faţa Irinei Begu în singura confruntare directă. Pe când Johanna Konta nu a jucat încă cu Irina Begu, iar pe Halep a învins-o la Wuhan, în 2015.   

Partidele vor avea loc pe 22-23 aprilie, în timpul sezonului de zgură şi în mod normal ar trebui să jucăm pe o astfel de suprafaţă. Necazul este că la Arenele BNR din Bucureşti sunt în continuare probleme cu avizele ISU, iar la Constanţa arena nu corespunde cerinţelor pentru o astfel de confruntare. Rămâne de văzut care va fi alegerea Federaţiei Române de Tenis, cert este că România n-a mai jucat pe zgură din 2014, când a bătut Serbia la Bucureşti, într-un meci care conta, ca şi acum, pentru menţinerea în Grupa Mondială II.
Marea Britanie evoluează de 13 ani în Grupa Euro-Africană şi a ajuns în postura de a da acest baraj după ce a câştigat turneul din Estonia, învingând Portugalia, Letonia, Turcia şi Croaţia. România mai jucat de cinci ori cu echipa Regatului Unit, patru dintre dispute fiind adjudecate de tricolore. Serbia – Australia, Canada – Kazahstan şi Taiwan – Italia sunt celelalte meciuri de baraj.

Năstase caută prima victorie

„Este bine pentru noi că jucăm acasă, dar puteam să întâlnim şi adversare mai accesibile. Marea Britanie este un adversar dificil, au o jucătoare de Top 10, dar eu sunt convins că în România, cu toate fetele sănătoase şi apte de joc, noi avem prima şansă“, a declarat Ilie Năstase. Acesta caută încă prima victorie ca şi căpitan-nejucător, postură din care a peirdut două confruntări în Cupa Davis (1994-1995) şi pe cea de acum din Fed Cup.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite