HCM Baia Mare intră în cărţile calificării în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin. Şi CSM Bucureşti are un meci greu, după eşecul cu Vardar Skopje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HCM Baia Mare a pus în clasament primele puncte săptămâna trecută, şi acum forţează accederea între primele patru echipe din grupa unu principală a Ligii Campionilor.

Cu autocarul, avionul şi iar autocarul, handbalistele antrenate de Aurelian Roşca au ajuns în orăşelul german Nordhausen pentru a juca împotriva lui Thuringer.

Antrenată de românul Herbert Muller, HC Thuringer a câştigat ultimele cinci campionate din Germania şi are în componenţă două handbaliste din naţionala României, Eliza Buceschi şi Crina Pintea. Buceschi a fost transferată chiar de la Baia Mare, fiind antrenată o perioadă de tatăl său, Costică Buceschi. Pivotul Crina Pintea a jucat în România la Zală, sub comanda lui Gheorghe Tadici, şi a fost dorită insistent de HCM Baia Mare, iscând un adevărat scandal şi fiind suspendată pentru o perioadă. Până la urmă, Pintea a ales “refugiul” în  Germania şi a semnat pe doi ani cu echipa lui Herbert Muller. În vârstă de 54 de ani, Muller a crescut în aşezarea timişoreană Variaş, dar a emigrat în Geramnia alături de familie în 1980. Doctor în matematică, antrenorul lui Thuringer a pregătit-o o perioadă pe Rulmentul Braşov, dar problemele financiare de la echipa ardeleană l-au readus în Germania, fiind din 2010 şi până acum antrenorul formaţiei din Nordhausen. 

Thuringer e lanterna grupei unu de calificare şi a pierdut la nouă goluri primul meci, deplasarea de la Larvik. “Thuringer este o echipă omogenă care joacă de mulţi ani împreună şi care are experienţa acestei competiţii. În tot acest lot omogen a venit Eliza Buceschi, care dă culoare şi care dă forţă de pătrundere şi de aruncare de la 9 metri. Ne aşteptăm să mergem în ritm ascendent vizavi de evoluţia echipei şi să avem constanţă în joc, adică să nu avem acele sincope în care în prima repriză am jucat mai modest şi a doua să ne revenim. Încercăm să ne întoarcem, bineînţeles, cu un rezultat pozitiv”, a spus Ioan Băban, directorul tehnic al HCM Baia Mare.

CSM Bucureşti, cei mai mulţi fani

Vineri, în Sala Polivalentă din Bucureşti, CSM Bucureşti caută să se reabiliteze după eşecul de la Skopje, cu Vardar. O victorie cu Midtylland ar însemna un pas mare spre calificarea în sferturi, echipa daneză fiind principala “ameninţare” pentru CSM Bucureşti. De fapt, jucătoarele lui CSM ar trebui să îşi propună să încheie grupa măcar pe locul trei, pentru a evita o posibilă confruntare-şoc cu Rostov, echipa care are cele mai mari şanse să încheie grupa unu în poziţia de lider. Biletele la meciul cu Midtylland au preţuri de 10 lei (peluze) şi 30 de lei (tribune). Într-un top al spectatorilor prezenţi la meciurile de acasă din Liga Campionilor, CSM Bucureşti ocupă primul loc, cu o medie de 3.266 de spectatori per meci, Gyor, Vardar, Buducnost  şi HCM Baia Mare clasându-se pe următoarele locuri.

HCM Baia Mare dă golgetera la zi a Ligii Campionilor, pe Allison Pineau, cu 54 de goluri. O urmează Alexandrina Barbosa, de la Fleury Loiret, cu 45 de reuşite, iar suedeza Isabelle Gulden, de la CSM Bucureşti, completează podiumul, cu 43 de goluri.

Grupa 1

Sâmbătă: HC Thuringer – HCM Baia Mare (ora 18.00, DolceSport 1, DigiSport 1) Ferencvaros – Larvik (ora 17.00, DigiSport 4)
Duminică: Fleury Loiret – Rostov
1.Rostov–Don 10
2. Ferencvaros 7
3. Larvik 6
4. Fleury Loiret 4
5.  HCM Baia Mare 2
6. Thuringer 1

Program HCM Baia Mare:  Ferencvaros (5 feb., acasă), Fleury Loiret (14 feb., deplasare), Thuringer (19 feb, acasă), Ferencvaros (27 feb., deplasare)

Grupa a 2-a

Vineri: CSM Bucureşti - Midtylland (ora 20.00, DigiSport 1, DolceSport 1)
Duminică: Buducnost – Vardar, Savehof - Gyor
1.Buducnost  7
2. Gyor 7
3. HC Vardar 6
4. CSM Bucureşti 5
5. Midtylland 5
6. Savehoh 0

Program CSM Bucureşti:  Gyor (6 feb., deplasare), Vardar (14 feb., acasă), Midtylland (21 feb., deplasare), Gyor (28 feb., acasă). Primele patru echipe din fiecare grupă să califică în sferturi, unde vor juca încrucişat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite