HCM Baia Mare - Dinamo Volgograd, în sferturile Ligii Campionilor la handbal. Fetele noastre au un avantaj moral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hcm baia mare

Campioana României la handbal feminin joacă azi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor contra formaţiei din Volgograd.

Soarta a fost atât de zâmbitoare fetelor de la Baia Mare încât e greu de crezut că se putea întâmpla ceva mai bun HCM-ului în acest început de an. Campioana României a intrat în grupele principale ale Ligii Campionilor fără niciun punct şi a remontat spectaculos situaţia, calificându-se în sferturi de pe locul trei.
Apoi, norocul a surâs din nou, oferind HCM-ului cel mai facil adversar posibil, echipa rusă Dinamo Volgograd, care nu doar că nu mai e cea a fost, dar zilele acestea a primit şi o mare lovitură. Rusoaicele au pierdut la începutul săptămânii şi ultima şansă la câştigarea titlului naţional, astfel că după şase ani de domnie, coroana handbalului din patria lui Putin va ajunge altundeva.
Au pierdut titlul în Rusia
Dinamo rămâne cea mai de succes echipă din handbalul rus, dar şi-a pierdut mult din forţă şi poate oferi HCM-ului şansa calificării în semifinale, la abia a doua participare în Liga Campionilor.
Turul dublei întâlniri este programat sâmbătă, la Baia Mare, iar returul va fi săptămâna viitoare, tot sâmbătă, la Volgograd. Deşi nu traversează cea mai bună perioadă, Dinamo are de partea sa experienţa, dar şi o linie de nouă metri extraordinară, în care trei jucătoare fac legea. Kovetova, Akopian şi Dmetrova formează un trio care ţine echipa în spate pe faza ofensivă, marcând peste jumătate din golurile echipei. Portăriţa Seidoikina este şi ea o piesă importantă în angrenajul echipei, în care se regăsesc şi trei jucătoare străine: tunisianca Elghaoui, azera Peche şi croata Gace. Dincolo de titularele obişnuite, Dinamo Volgograd are o bancă de rezerve destul de „subţire” şi aici poate face HCM diferenţa, deoarece Baia Mare are dubluri, cam de aceeaşi valoare, pe toate posturile.
Dinamo e mai obosită
Importantă va fi şi starea fizică a celor două echipe, unde avantajată pare a fi tot HCM. Ea a jucat duminică la Zalău, unde s-a distrat cu echipa gazdă, scor 39-25, deplasarea fiind una lejeră, de numai 90 de kilometri. În schimb, Dinamo a jucat luni şi marţi în play-offul campionatului Rusiei, ratând calificarea în „Final Four”, iar vineri rusoaicele vor ajunge la Baia Mare, după ce vor zbura pe ruta Volgograd - Budapesta, din capitala Ungariei drumul urmând a fi continuat cu autocarul, timp de aproximativ patru ore şi jumătate.
Chiar dacă, în teorie, HCM Baia Mare are destule avantaje faţă de competitoarea din Rusia, slovenul Tone Tiselj, care a preluat campioana României în această iarnă, crede că Dinamo Volgograd „este una dintre cele mai interesante echipe din această ediţie a Ligii Campionilor şi are un joc care a crescut de la meci la meci”. Mezia sfertului de finală HCM  Baia Mare – Dinamo Volgograd este calificarea în „Final Four-ul” Ligii Campionilor, programat la începutul lunii mai la Budapesta.

HCM Baia Mare – Dinamo Volgograd e sâmbătă, de la ora 18.00, în direct la Dolce Sport şi Digi Sport 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite