HCM Baia Mare porneşte pe drumul Oltchimului. Fetele debutează duminică în Liga Campionilor la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melinda Geiger e principala marcatoare a HCM ului
Melinda Geiger e principala marcatoare a HCM ului

HCM Baia Mare joacă duminică, de la ora 16.00 (în direct la Digisport 2) cu echipa germană Thuringer, primul său meci în Liga Campionilor.

Băimărencele au avut evoluţii încântătoare la turneul de calificare organizat pe propriul teren, pe care l-a câştigat în dauna unor formaţii mult mai titrate precum Viborg şi Holstebro. Sorţii au decis ca echipa antrenată de Costică Buceschi să întâlnească în grupa A a Ligii Campionilor pe Gyor, nimeni alta decât campioana Europei, care a eliminat sezonul în semifinale pe Oltchim. Hypo Viena şi Thuringer sunt celelalte două adversare ale HCM-ului şi, la prima vedere, băimărencele pornesc cu şansa a patra la calificarea în faza a doua a grupelor.
Oficialii maramureşeni sunt conştienţi de statutul de outsider al formaţiei lor, dar nu neagă că au speranţe de calificare.“Dacă vom juca la fel cum am jucat în meciurile de calificare, avem şanse. Însă, mi-e teamă de tracul jucătoarelor care debutează în Ligă, de lipsa lor de experienţă. Sper să nu se simtă foarte mult. Avem şi câteva jucătoare accidentate. Mizez totuşi pe dorinţa lor de afirmare şi de ce n-am fi noi buturuga mică care răstoarnă carul mare?”, a spus, pentru “Adevărul”, Buceschi.
Tehnicianul este intrigat există o presiune asupra echipei sale. “E o presiune artificial creată în jurul echipei noastre. Suntem aseamănaţi mereu cu Oltchimul, multă lume aşteaptă să avem rezultatele Oltchimului, dar cei care fac asta nu pricep că diferenţele între noi şi Oltchim sunt mari. Avem lot diferit, susţinerea financiară e mai mică, diferă conducerea. Nu vrem să cădem în capcana acestei presiuni.  Pentru noi, cel mai important lucru e să căpătăm experienţă, pentru că asta ne lipseşte în acest moment”, a adăugat Buceschi.
Gaţu speră la calificare
Nici la nivel federal, HCM-ul nu este privită ca o echipă care continuă tradiţia impusă de Oltchim. “HCM luptă să-şi creeze propria identitate, propriul stil de joc. Nu putem compara această echipă cu Oltchimul de anul trecut. Oltchimul aveam şapte străine, Baia Mare nu are nicio jucătoare străină, iar bugetul Oltchimului era uriaş comparativ cu bugetul HCM-ului de acum”, susţine Gaţu. “Au totuşi şanse în Germania (n.r. primul meci e cu Thuringer) şi dacă vor bate acolo pot face o surpriză cu Gyor. Mi-e teamă că lipsa lor de experienţă va conta mult, dar au câteva jucătoare obişnuite cu Liga Campionilor, Smedescu, Ada Nechita, Paula Ungureanu.”, a mai spus pentru “Adevărul” Cristian Gaţu.
Hcam baia mare


Programul meciurilor HCM-ului în Grupa A:
06.10.13 Thüringer HC - HCM Baia Mare
12.10.13 HCM Baia Mare - Györ ETO
19.10.13 HCM Baia Mare - Hypo Viena
02.11.13 Hypo Viena - HCM Baia Mare
9/10.11.13  HCM Baia Mare - Thüringer HC
16/17.11.13  Györi Audi ETÓ - HCM Baia Mare

Lotul lui HCM Baia Mare:
PORTARI
Mihaela Băbeanu, Claudia Cetăţeanu, Paula Ungureanu
EXTREME
Aneta Pîrvuţ, Andrada Maior Paşca,Ana Maria Tănasie, Jenica Rudics, Adriana Nechita
CENTRI
Laura Oltean, Oana Bondar, Luciana Marin
INTERI
Melinda Geiger, Eliza Buceschi,,Gabriella Szucs,Diana Puiu, Renata Ghionea
PIVOŢI
Timea Tătar, Cynthia Tomescu, Georgeta Diniş Vârtic


Încă 4 fete în Liga Campionilor:
La startul acestei ediţii a Ligii Campionilor se vor afla şi alte patru handbaliste din România. Cristina Neagu  va juca pentru Buducnost Podgorica, din Muntenegru, iar Oana Manea, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu pentru Krim Ljubliana, din Slovenia, Nemţoaicele de la Thuringer sunt antrenate de româno-germanul Herbert Muller.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite