(Halep)luia!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucaţi fotbal, calificaţi-vă, descalificaţi-vă, fluturaţi-mi o elefănţică nimfomană pe sub nas, că eu tot la Simona Halep mă gândesc. Ea e Morgana care mă atrage iar spre tenis. Cum au făcut-o Năstase - Ţiriac. Or, cum a făcut-o mai recent Relu Munteanu când  m-a invitat la Cupa Davies. Mi-a reînviat gustul.

Simona devine o altă mare zeiţă a tenisului. Despre ce să scriu? Că fără de Rapid  în prim-plan e ca-nchis în beci la crama Stârmina, cu lapte bătut.

Mă uitai la granzi! La nesuferitu’ de Mourinho care pune un puşti să bată un penalty decisiv! Mă uitai cum se făcu dreptate pentru  Ribery. Nu că până acum i se fură, dar  că acu-l merită premiul de nr 1 în Europa.                                                                               

Mă uitai la Cristi Pusztai care are succese. Aş ţine cu el… Că doar nu trădez.. Mă uitai că  jucarăm, noi Giuleştiul cu Juveţina. Două fantome: Rapid din Liga Unu care  joacă în liga Doi cu Craiova siameză. Cu două Juveţine. Olguţa and Mitielu…                                                                         

Mă uitai ce vremi, nene: două craiove, două timişori. Două pacoste: Crin şi Victor. O Roşia Montană. Unde se joacă „cine dă mai mult?”, „cine IA mai mult?”. Ce mişto e, Naţiune! Să fii cumpărată pe banii tăi. Daţi-mi un telefon prin 2050 să vă spun ce-am vrut să zic.

Mă uitai că în  weekendul ăsta nici nu ştiu la ce să mă  opresc. Că mă opăresc tot draga de Halep. Să zic despre Ziua Limbii, oficială de-acum, petrecută la Izbiceni? Unde - olteni isteţi - au ajuns la ediţia a V-a! Limba aia care, ca şi Ţara, e tot mai batjocorită!? De toţi neaveniţii comentatori sfertodocţi, grădineşti care grăiesc pe TV?

Mă uitai şi la crosul nocturn dominical Romană - Universitate. Munţii noştri aur poartă, noi primim goluri în poartă, tot la Halep mă gândesc. Să scriu despre cum se cântă „adio aur dacic!?”. Apărat şi păstrat de două mii de ani  şi şpăgălniţat de un guvern care se va topi în propria cianură? Că guvernul semănă cu un mormânt proaspăt  peste care, victorios, Ponta a depus un Crin.

Hale(p)luia. Hai, România!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite