Halep la Singapore. Constănţeanca poate ajunge astăzi din nou în „careul de aşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, locul 4 WTA, are şansa să pătrundă în penultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore, în urma disputei de astăzi, de la ora 11.00, cu Dominika Cibulkova (Slovacia), numărul 8 în ierarhia mondială.

Participantă pentru a treia oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, Simona Halep (locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3) poate accede astăzi pentru a doua oară în „careul de aşi“.

În 2014 a jucat chiar finala, pierdută în faţa Serenei Williams, în timp ce anul trecut a fost eliminată încă din faza grupelor. De la ora 11.00, constănţeanca în vârstă de 25 de ani o va întâlni pe Dominika Cibulkova (Slovacia), a şaptea favorită a competiţiei şi poziţia a opta în ierarhia mondială, în ultima etapă a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore. „Cibulkova nu se mişcă la fel de bine ca Angelique Keber şi mereu când am jucat împotriva ei am avut senzaţia că pot puncta, astfel că trebuie să fiu agresivă, să îmi fac jocul meu, să fiu acolo pentru fiecare punct, deoarece ea luptă până la final şi nu trebuie să-mi pierd concentrarea“, a mărturisit românca. Tot azi, dar de la ora 14.30, germana Angelique Kerber, liderul clasamentului mondial, o va întâlni pe Madison Keys (Statele Unite), cap de serie numărul 6 şi locul 7 WTA.

Cibulkova, avantaj în duelurile directe

După rezultatele de marţi, Kerber are cele mai mari şanse de calificare în semifinale, având două victorii şi un setaveraj foarte bun. Toate cele patru sportive pot spera la calificare, fiind în acelaşi timp ameninţate de eliminare. Pentru Simona, cea mai sigură cale spre o prezenţă în careul de aşi e o victorie în minimum de seturi cu Cibulkova. Teoretic, în funcţie de jocul rezultatelor, Simona poate ajunge în semifinale şi dacă pierde cu 1-2 cu Cibulkova. Pentru asta, Kerber ar trebui să treacă de Keys. Dacă cedează însă cu 0-2 cu Cibulkova, Simona va fi eliminată.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de cinci ori până acum, sportiva din Slovacia fiind în avantaj:

*2011 (s’Hertogenbosch): Victorie Cibulkova 6-3, 6-0
*2012 (Bruxelles): Victorie Halep 0-6, 6-4, 6-3
*2013 (Indian Wells): Victorie Cibulkova 7-5, 7-6
*2014 (Australian Open): Victorie Cibulkova 6-3, 6-0
*2016 (Madrid): Victorie Halep 6-2, 6-4

Criteriile de departajare

După ultima zi a meciurilor din Grupa Roşie, e posibil să avem două jucătoare cu acelaşi număr de victorii. În acest caz, primul criteriu de departajare va fi rezultatul direct. Dacă avem trei jucătoare cu acelaşi număr de victorii, atunci va conta, în primul rând, setaverajul. Dacă egalitatea persistă, atunci sportiva care deţine un procentaj mai bun la game-uri câştigate-pierdute va avansa în semifinale. Dacă şi aici procentele sunt identice, atunci calificarea îi revine jucătoarei care a adunat mai multe game-uri câştigate.

Grupa Roşie

Astăzi
Halep – Cibulkova 11.00, Digi Sport, Dolce Sport
Kerber – Keys 14.30, Digi Sport, Dolce Sport

Nume Victorii-Înfrângeri Setaveraj Game-uri câştigate-pierdute
1. Kerber (1 WTA) 2-0 4-1 27-21 (56%)
2. Halep (4 WTA) 1-1 2-2 18-18 (50%)
3. Keys (7 WTA) 1-1 2-2 18-17 (51%)
4. Cibulkova (8 WTA) 0-2 1-4 20-27 (43%)

*primele două clasate vor ajunge în semifinale

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite