Halep, rezultat dezolant la Indian Wells: Simona a întregit seara de coşmar a româncelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

BNP Paribas Open 2021 ar fi trebuit să ne aducă un duel Halep – Răducanu în turul III. Nu doar că mult aşteptatul meci n-a mai avut loc, dar ambele jucătoare au fost bătute, fără drept de apel, de o adversară aflată pe locul 100 în lume!

E clar: pentru prima dată după opt ani, Simona Halep (30 de ani) va încheia un sezon în afara primelor 10 locuri în lume. Ultima dată când constănţeanca a bifat o asemenea contraperformanţă era în 2013, când s-a aflat pe 11 WTA, la finalul stagiunii. Acum, ea riscă să iasă inclusiv din Top 20! Pentru că Halep a abordat Indian Wells de pe locul 17 în lume, dar, eliminată în turul III, ocupă deja poziţia a 18-a în ierarhia virtuală, actualizată în timp real. Iar asta în condiţiile în care trei dintre cele patru sportive aflate în spatele ei sunt, în continuare, în competiţie la Indian Wells!

Ceea ce nu se mai poate spune despre Halep! Pentru că, în noaptea de duminică spre luni, după înfrângerile înregistrate, pe rând, de Begu (61 WTA) şi de Cîrstea (40 WTA), Halep, ultima româncă rămasă pe tablou, a fost învinsă şi ea.

În duelul cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 27 de ani, 100 WTA), care a scos-o pe Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 ani, 22 WTA) în turul II, Simona a dat de o adversară tare incomodă! Care nu doar că a ţinut pasul cu fosta ocupantă a locului 1 mondial, dar a şi chinuit-o serios. 

În primul set, egalitatea a persistat până în al 6-lea game (3-3), cu câte un break pentru fiecare sportivă. Apoi, Sasnovich s-a dus la 5-3, iar la 5-4 a servit pentru câştigarea setului! Halep a realizat însă break-ul la 15 şi, în loc să fie 6-4 pentru Sasnovich, egalitatea s-a restabilit: 5-5. În mod total neaşteptat însă, Sasnovich nu doar că n-a căzut mental după şansa ratată, dar chiar a reuşit să ia următoarele două game-uri pentru a-şi adjudeca setul: 7-5 în 53 de minute.

Jucătoarea din Belarus a continuat să impresioneze şi s-a dus la 2-0, în debutul actului secund. Cu spatele la zid, Halep a pus piciorul pe acceleraţie şi a luat trei game-uri la rând pentru a primi o gură de aer: 3-2. Au urmat trei game-uri de serviciu, aşa că s-a ajuns la scorul de 4-4. Aici, altă lovitură pentru Simona, care şi-a pierdut serviciul la zero! La 5-4, la fel ca în primul set, Sasnovich a servit pentru închiderea setului. Doar că, de această dată, a şi reuşit acest lucru, obţinând o victorie magnifică: 7-5, 6-4, după o oră şi 40 de minute.

În optimi, Sasnovich va juca fie cu Kvitova (11 WTA), fie cu Azarenka (32 WTA).

Pentru Simona Halep, următorul turneu va fi cel de la Kremlin Cup, la Moscova, în perioada 18-24 octombrie.

CITEŞTE ŞI:

Halep, criză de nervi la Indian Wells: Ce a strigat în timpul meciului cu Sasnovich VIDEO

Halep, sperietoare doar cu numele: Sasnovich a explicat cum vedea meciul cu ea şi ce a ieşit VIDEO

Cîrstea, meci epic la Indian Wells: Sorana a fost învinsă de Svitolina, dar revine acasă cu un cec uriaş

Begu, bătută categoric la Indian Wells: Irina a făcut un prim set catastrofal, care i-a tăiat elanul

16 victorii şi 8 înfrângeri are Simona Halep în 2021.   51.895 de dolari va primi Simona Halep pentru prezenţa în turul III de la Indian Wells.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite