Halep, iute şi furioasă: Cum şi-a reconfirmat Simona statutul de cea mai bună jucătoare din circuitul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a întors pe terenul de tenis la Rogers Cup, după o vacanţă de trei săptămâni, şi a lăsat impresia că, de fapt, n-a lipsit nicio zi din circuit.

Constănţeanca de 26 de ani a făcut furori la Montreal în 48 de ore: patru meciuri, patru victorii şi un singur set pierdut: 

*Turul II: 7-6, 4-6, 7-5 cu Pavlyuchenkova (28 WTA)

*Optimi: 6-2, 6-2 cu V. Williams (14 WTA)

*Sferturi: 7-5, 6-1 cu Garcia (6 WTA)

*Semifinale: 6-4, 6-1 cu Barty (16 WTA)

Cu acest parcurs excelent, Halep a bifat a treia finală în ultimii patru ani la Rogers Cup. Diseară (ora 20.30, Digi Sport), românca va juca pentru trofeu cu Sloane Stephens (3 WTA), americanca pe care a învins-o în iunie, în finala de la French Open. Indiferent de ce se va întâmpla în această confruntare, Simona a bifat două performanţe importante după această ediţie de la Rogers Cup.

În primul rând, liderul WTA şi-a asigurat calificarea pentru Turneul Campioanelor de la Singapore (21-28 octombrie), acolo unde vor ajunge opt jucătoare care au strâns cele mai multe puncte în 2018. Va fi a 5-a prezenţa consecutivă pentru Simona la ultimul mare turneu din circuitul feminin care se desfăşoare la finalul fiecărui sezon. Halep a fost nelipsită de la Singapore, începând din 2014, atunci când a şi jucat finala competiţiei, pierzând în faţa Serenei Williams. 

Apoi, parcursul Simonei de la Montreal, coroborat cu eşecul înregistrat de Wozniacki în turul II, a mărit avansul româncei în fruntea clasamentului mondial. Daneza avea de apărat finala de anul trecut la Rogers Cup şi cum n-a reuşit acest lucru, a pierdut 525 de puncte în clasamentul mondial. În schimb, Halep şi-a depăşit performanţa de anul trecut, atingerea semifinalelor. Astfel, prin calificarea în ultimul act, Simona s-a dus la 1.611 puncte de Wozniacki. Iar dacă Halep va şi lua trofeul diseară, atunci avansul ei faţă de ocupanta locului 2 WTA va creşte la 1.926 de puncte! 

Ceea ce înseamnă că, aproape sigur, românca va încheia al doilea an consecutiv în fruntea clasamentului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite