Halep dă de o „fiară“: De ce Kaia Kanepi va juca, astăzi, pe viaţă şi pe moarte cu Simona. Românca, conştientă de pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona va debuta, astăzi (ora 18.00, Eurosport), în ultimul Grand Slam al anului, urmând să o întâlnească pe Kaia Kanepi (44 WTA) din Estonia, o jucătoare de 33 de ani care a atins sferturile la New York în 2017.

Jucătoarea în faţa căreia va debuta Simona, astăzi, la Flushing Meadows nu e vreo sperietoare, însă, cu siguranţă, va juca pe viaţă şi pe moarte cu Halep. 

Explicaţia: Kanepi are de apărat cele 430 de puncte după parcursul de anul trecut. Atunci, estonianca de 33 de ani a făcut furori la New York: a venit din calificări, de pe locul 418 în lume, şi a avansat până în sferturi, trecând pe tabloul principal de Schiavone, Wickmayer, Osaka şi Kasatkina, înainte de a ceda în duelul cu finalista Madison Keys.

În acest an însă, Kanepi n-a reuşit să impresioneze în turneele majore: a pierdut în turul III la Australian Open, iar la French Open şi la Wimbledon a fost eliminată în turul I. Halep şi Kanepi s-au duelat o singură dată până acum, în 2014, la Doha (Qatar), atunci când românca s-a impus cu 6-4, 3-6, 7-6.

Chiar dacă adversara ei de astăzi e una incomodă, Simona a admis că va avea un meci mai accesibil faţă de anul trecut, atunci când a dat de Maria Şarapova în primul tur. „Anul trecut, am pierdut în prima rundă, deci nu poate fi mai rău de atât. Mă simt încrezătoare, cred că am jocul necesar pentru a câştiga în faţa ei (n.r. - Kaia Kanepi), dar e foarte periculoasă“, a spus Simona.

Trei românce vor fi în acţiune, astăzi, la US Open

*Halep (1 WTA) – Kanepi (44 WTA) ora 18.00

*Begu (58 WTA) - Brady (66 WTA) ora 18.00

*Bogdan (74 WTA) – Bouzkova (171 WTA) după miezul nopţii

Mihalea Buzărnescu (20 WTA), Sorana Cârstea (52 WTA), Monica Niculescu (61 WTA) şi Marius Copil (82 ATP) vor juca, mâine, la US Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite