Halep a cedat după criticile primite: „Nu-mi pasă ce spun oamenii despre mine“. Ce a zis de revenirea în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost pusă la zid în ultimele săptămâni, iar după eliminarea ei din turul I la Wimbledon, constănţeanca de 23 de ani a izbucnit pentru prima dată.

Mai întâi, presa internaţională a zguduit şi mai mult încrederea Simonei Halep înainte de Wimbledon, semnalând, pe bună dreptate, criza pe care o traversează jucătoarea din România.

La câteva ore după eşecul cu Jana Cepelova (Slovacia, 106 WTA), constănţeanca de 23 de ani a fost „mitraliată“ de Cristian Tudor Popescu, acesta oferind o analiză dură pentru rezultatele Simonei din ultimele săptămâni.

Aflată la Londra, acolo unde astăzi va juca, la dublu, alături de Elena Bogdan, ocupanta locului 3 WTA a vorbit cu Roxana Fleşeru, trimisă de „Gazeta Sporturilor“ în Anglia pentru a acoperi Wimbledon.

Ce a spus?

„E dificil să mă întorc acum în România. Dar nu-mi mai pasă ce spun oamenii despre mine. E treaba lor dacă spun lucruri urâte, eu ştiu ce fac şi cât de mult muncesc în fiecare zi. Aşa că nu trebuie să explic nimănui ce fac. Joc pentru mine, pentru ţară pentru că acolo locuiesc. Am fost foarte surprinsă de reacţiile din ultimele săptămîni ale oamenilor din România, dar sînt obişnuită acum să aud lucruri rele despre mine. Nu mai e o problemă. Am un scop în viaţă şi acela se leagă de tenis, aşa că o să muncesc în continuare să-l ating“, a spus ocupanta locului 3 mondial.

Ea nu e de acord cu cei care susţin că 2015 a fost un an ratat pentru Halep, după eliminările premature de la French Open şi Wimbledon.

„În tenis sunt atât urcuşuri , cât şi coborâşuri. Am început bine anul, dar acum sunt un pic în coborâre. Anul trecut am făcut cele mai bune rezutate la turneele de Mare Şlem, dar în 2015 am câştigat cel mai mare titlu al meu“, a continuat Simona, referindu-se la turneul de la Indian Wells.

Jucătoarea din România a admis, totuşi, că n-a abordat Wimbledon în cea mai bună formă.

„Emoţional, nu cred că am fost acolo. N-am reuşit să mă descurc. Sunt încrezătoare în jocul meu, dar emoţional şi ca putere interioară, nu cred că sunt sută la sută. Trebuie să învăţ să scot stresul din mine. Sincer, încrederea nu era la cote foarte înalte înainte de Wimbledon. E greu pentru că în timpul meciurilor simt foarte multă presiune şi, dacă nu o gestionezi foarte bine, poţi să pierzi încă din primul tur. Sunt foarte nervoasă atunci când trebuie să închid meciul, mi s-a întâmplat şi la Birmingham şi mi s-a întâmplat şi aici. Am avut şi o problemă la unghie, mi-a căzut“, a explicat Halep.

Aceasta a mai analizat o dată înfrângerea cu Cepelova: „ă fiu sinceră, n-am nicio stare acum, e greu să explic cum mă simt. Cum am spus şi la prima conferinţă, n-am avut nicio aşteptare de la acest turneu. Ştiam că va fi foarte greu pentru mine, dar nu credeam că o să pierd încă din primul tur. Ea a jucat un tenis agresiv, a luptat până la capăt. Viaţa nu e de fiecare dată bună cu tine. Dar am destulă putere să merg înainte“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite