Halep, cea mai profitabilă eliminare din carieră: românca a jucat accidentată la Beijing pentru a încasa un bonus uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Dacă Serena Williams (1 WTA) şi Maria Şarapova (3 WTA) au ignorat aspectul financiar şi s-au retras din motive medicale, a doua jucătoare a lumii a ţinut să joace la Beijing, acolo unde a abandonat, la fel ca în 2014.

Simona Halep a bifat, la Beijing, cea mai profitabilă eliminare în primul tur din cariera ei de până acum.

Eliminată în sferturi la Guangzhou şi în optimi la Wuhan, românca s-a prezentat la al treilea turneu din „Ţara Marelui Zid“ cu probleme medicale serioase. „Am ceva dureri la tendonul lui Ahile. Nu e uşor, dar încerc să fac tot ce pot“, a spus constănţeanca, vineri, cu 48 de ore înaintea confruntării cu Larra Arrubarrena (Spania, 95 WTA). 

A surprins îndârjirea cu care românca a ţinut să joace la Beijing, în condiţiile în care Serena Williams (1 WTA) şi Maria Şarapova (3 WTA) au renunţat la acest turneu tot din motive medicale. Spre deosebire de ele, Halep a ţinut cont de un aspect important, cel financiar.

Concret, potrivit regulamentului WTA, jucătoarele din Top 10 vor primi bonusuri consistente, dacă vor juca în toate cele patru turnee Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing) şi în patru din cele cinci competiţii Premier 5 (Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto, Wuhan). Aceste bonusuri variază în funcţie de locul ocupat de o jucătoare în Top 10. 

Serena şi Şarapova nu s-au uitat la bani

Pentru Halep, care şi-a asigurat locul 2 WTA până la finalul anului, prima va fi de 300.000 de dolari pentru prezenţa ei la toate turneele Premier Mandatory, plus 300.000 de dolari pentru că a jucat şi în toate competiţiile Premier 5. 

Dacă n-ar fi jucat la Beijing, Simona ar fi pierdut 300.000 de dolari. E un amănunt care n-a preocupat-o nici pe Serena Williams, nici pe Maria Şarapova. Liderul mondial ar fi încasat un bonus de 450.000 de dolari, dacă ar fi mers la Beijing, în timp ce Şarapova ar fi încasat între 150.000 şi 300.000 de dolari, în funcţie de locul ocupat în ierarhia mondială la finalul sezonului. 

A jucat într-un picior

Cu gândul la bonusul WTA, Halep a intrat pe teren, în turul I, la Beijing şi a evoluat într-un picior cu Lara Arrubarrena (Spania, 95 WTA), o jucătoare fără victorie în faţa unei adversare din Top 10. Asta până duminică! 

După cum au remarcat şi comentatorii postului britanic, BT Sport, era evident, încă de la primul game, că Halep are probleme în a se deplasa pe teren. În aceste condiţii, românca a abandonat la 5-4 pentru Arrubarrena în primul set, după ce a cerut de două ori intervenţia medicului în prealabil. A fost al doilea abandon din 2015 pentru Simona, după cel de la Toronto, acolo unde a renunţat în setul decisiv al finalei cu Bencici.

Şi în 2014, Halep a abandonat la Beijing din motive medicale, însă atunci nici nu s-a prezentat la duelul cu Ana Ivanovici din sferturi.

Ce a spus Halep după meciul cu Arrubarrena

*Am dureri mari la tendonul lui Ahlie şi situaţia se înrăutăţeşte. Am crezut că sunt mai bine şi că pot juca, dar nu e aşa. Nu vreau să forţez. Şi e o accidentare gravă şi e periculos să joc în aceste condiţii. Sper să mă refac şi să fiu sănătoasă din nou.

*Nu m-am gândit să renunţ la turneul de la Beijing. Toate jucătoarele au, din când în când, mici dureri, fiindcă avem multe meciuri. Numai că la Beijing durerile s-au acutizat. De aceea, m-am oprit astăzi. Nu credeam că se va ajunge aici, dar am probleme mari cu tendonul acum.

*Primul meu gând e să fiu sănătoasă. Toate turneele sunt importante, dar cel mai important e să fii OK, să n-ai dureri. Apoi, vom vedea. Sper să pot juca la Turneul Campioanelor, la Singapore, mai ales că a fost obiectivul meu să ajung acolo. Vom vedea. În acest moment, cu siguranţă, am nevoie de tratament şi de o pauză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite