Halep, cea mai grea misiune din Top 5 mondial: De ce Simona e sub o presiune infernală pe durata sezonului de zgură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi-a făcut încălzirea pentru sezonul de zgură, la Cluj, acolo unde a câştigat două din cele trei puncte cu care România a trecut de Elveţia şi a ajuns în Grupa Mondială la Fed Cup 2019.

Cu datoria făcută faţă de publicul din România şi de colegele ei de echipă, Simona trebuie să se concentreze de acum asupra poziţiei sale în clasamentul mondial. 

În acest moment, Halep are un avans de 1.350 de puncte faţă de Caroline Wozniacki, ocupanta locului 2 în ierarhia WTA. Doar că presiunea e pe Halep în următoarea perioadă. Dacă pe durata sezonului de hard, în care a bifat 19 victorii şi doar 3 înfrângeri, constănţeanca n-avea multe puncte de apărat – avusese un sezon slab în 2017 în aceeaşi perioadă a anului – acum, lucrurile stau cu totul altfel.

În acest moment, podiumul mondial e format din Halep, Wozniacki şi Muguruza. Dintre ele, Simona simte cel mai tare presiunea clasamentului din cauza celor 3.070 de puncte pe care le-a acumulat pe zgură, în 2017. În schimb, Wozniacki are apărat doar 626 de puncte, iar Muguruza şi mai puţin: 601.

Are 3-2 în meciurile directe cu prima ei adversară

La Stuttgart, din postura de favorita principală, Halep va debuta direct în optimi, urmând să o întâlnească pe Magdalena Rybarikova (18 WTA). Aceasta a provocat o surpriză şi a trecut de Daria Kasatkina (14 WTA) în turul I, scor 6-2, 6-2. Halep şi Rybarikova s-au întâlnit de cinci ori până acum în circuitul feminin, bilanţul fiind de 3-2 în favoarea româncei. 

Meciul dintre cele două, la Stuttgart, se va juca, diseară, în jurul orei 21.00 (Digi Sport).

Wozniacki a ales un turneu mai slab

Chiar dacă la Stuttgart nu participă Wozniacki, Venus şi Serena Williams, tabloul e unul puternic, după cum se poate vedea din posibilul traseu pe care Halep l-ar putea avea în drum spre finală. Motivul pentru care Wozniacki a optat să nu joace la Stuttgart, un turneu de categoria Premier, şi să meargă la unul mai slab cotat, la Istanbul ţine de sponsori. Daneza e sub contract cu Turkish Airlines şi a fost nevoită să facă pe plac acestei companii aeriene. 

Halep, posibil traseu la Stuttgart

*Turul II: Rybarikova (18 WTA)

*Sferturi: Strycova (26 WTA), Vandeweghe (16 WTA) sau Stephens (9 WTA)

*Semifinale: Svitolina (4 WTA), Goerges (11 WTA), Sevastova (15 WTA), Garcia (7 WTA)

*Finală: Pliskova (6 WTA), Ostapenko (5 WTA), Kvitova (10 WTA), Kerber (12 WTA) sau Muguruza (3 WTA)

De unde vin punctele pe care Halep le are de apărat

*Stuttgart (a atins semifinala) – 185 de puncte

*Madrid (campioană) – 1.000 de puncte

*Roma (a jucat finala) – 585 de puncte

*French Open (a jucat finala) – 1.300 de puncte

Total: 3.070 de puncte

Câte puncte au de apărat pe zgură principalele rivale ale lui Halep 

*Wozniacki – 626 de puncte

*Muguruza – 601

*Svitolina – 1.620

*Ostapenko – 2.645

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite