Guardiola şi Manchester City au pierdut cheia succesului. Record negativ pentru tehnicianul spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guardiola a fost învins de Mourinho
Guardiola a fost învins de Mourinho

Pe cât de bine plecase în startul sezonului pe atât de prost merge acum Manchester City, echipă care dăduse impresia că va defila prin fotbalul englez sub comanda lui Pep Guardiola.

Echipa miliardarilor arabi a pierdut deja şansa câştigării unui trofeu în acest sezon, fiind eliminată în optimile Cupei Ligii Angliei, de unde a fost scoasă chiar de rivala locală, Manchester United.  Dincolo de faptul că ”diavolii” şi-au luat revanşa după înfrângerea din campionat, acolo unde ”cetăţenii” au fost cei care s-au impus la limită, dar cu 2-1, Mourinho i-a provocat lui Pep Guardiola cea mai neagră serie din cariera sa de antrenor. Catalanul a ajuns la şase partide fără victorie cu City, depăşind recordul negativ înregistrat în 2009, când se afla la Barcelona.

Practic, Manchester City, care a ”măturat” cu Steaua în play-off-ul Champions League, 5-0, la Bucureşti şi 1-0, la Manchester, n-a mai câştigat niciun meci de o lună. Pe 24 septembrie, Manchester se impunea în deplasare cu 3-1 pe terenul celor de la Swansea. De atunci au urmat trei înfrângeri, dintre care una ruşinoasă chiar în faţa Barcelonei, 0-4, în grupele Champions League, şi trei remize. ”Eu încerc mereu să câştig, aceasta este filosofia mea, dar nu iese mereu”, a spus Guardiola după meci. 

Mourinho s-a pus bine cu fanii

Nici rivalul său, Jose Mourinho nu se ridică la nivelul aşteptărilor, iar fanii deja se îndoiesc de calităţile celui poreclit  The Special One. Tocmai de aceea, portughezul le-a adresat un mesaj, dedicându-le victoria. "Înfrângerea din campionat cu Chelsea (n.r. 0-4) a fost o înfrângere grea, iar istoria clubului nu merita asta. Mi-a părut foarte rău pentru fani, mai ales că ei ne susţin în continuare. E uşor să fii fanul acestei echipe când câştigi 5 titluri în şapte ani.De aceea sunt mândru. Aici, spiritul fanilor este fenomenal. Niciodată nu am întâlnit asemenea fani. Dragostea pe care fanii o au faţă de acest club este mai mare decât o serie de rezultate proaste şi mai mare decât trei sezoane proaste. Trebuia să le dăm ceva înapoi fanilor, iar jucătorii au dat totul împotriva lui City. Cu fiecare pas am devenit mai încrezători în a doua repriză. Am început să facem pressing, am crescut ritmul şi am avut o intensitate mai mare. Nu este finala Champions League, este doar Cupa Ligii, dar o victorie în faţa lui City ne dă un sentiment excelent", a declarat Jose Mourinho, care în campionat se află  doar pe locul 7 cu Manchester United. Contra lui City, Mou a fost salvat de spaniolul Juan Mata, cel pe care acum doi ani îl dădea afară de la Chelsea, dar marile achiziţii ale lui United, francezul Pobga şi suedezul Ibrahimovici  nu conving deloc. Pogba are un singur gol în tricoul lui Manchester, iar Zlatan n-a mai marcat de pe 10 septembrie.

8 victorii are Guardiola în faţa lui Mourinho, faţă de doar cele patru ale portughezului. 6 meciuri s-au terminat la egalitate

Seria neagră a lui Guardiola la City

Celtic - Manchester City 3-3

Tottenham - Manchester City 2-0

Manchester City - Everton 1-1

Barcelona - Manchester City 4-0

Manchester City - Southampton 1-1

Manchester United - Manchester City 1-0

Programul sferturilor de finală

În sferturile de finală ale cupei Ligii Angliei s-au caalificat şase echipe din Premier League, Arsenal, Hull City, Manchester United, West Ham, Liverpool şi Southampton, şi două din liga secundă, Newcastle şi Leeds. Programul sferturilor, care se vor disputaa la începutul lunii decembrie, arată astfel:

Arsenal - Southampton
Hull City - Newcastle United
Manchester United - West Ham United
Liverpool - Leeds

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite