Grecia – România / Veşti proaste de la Atena: Piţurcă a rămas fără un titular. Surprize mari în echipa de start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Tricolorii speră să obţină un rezultat pozitiv, vineri seară (ora 21.45, România TV), însă au suferit o pierdere de ultim moment. Selecţionerul ia în calcul nişte mutări care, cu siguranţă, vor naşte discuţii interminabile, în cazul unei înfrângeri.

De acum, e cert: Ciprian Tătăruşanu nu va fi titular, vineri seară, în meciul cu Grecia. Goalkeeper-ul Stelei a acuzat nişte dureri lombare, la începutul săptămânii, apoi, de miercuri şi-a reluat antrenamentele şi toată lumea a crezut că „Tătă“ va fi titular pe „Karaiskakis“.

Din păcate, portarul n-a primit acceptul staffului medical de a intra pe teren. Surprinzător, el nu va fi înlocuit de Pantilimon, titular în ultimele meciuri  la Manchester City, ci de Lobonţ, rezervă la AS Roma. 

Maxim, rezervă. Cociş titular?

Dacă de acum ştim cum va arăta România în apărare şi în atac, în schimb, nu se ştie cu certitudine cum va arăta linia mediană.

Semnele de întrebare există în privinţa celui de al doilea „închizător“ şi în privinţa mijlocaşului dreapta. Pentru primul post se bat Lazăr şi Cociş şi, potrivit unor surse, e posibil ca cel de al doilea să prindă echipa de start.

Ar fi o decizie bizară, în condiţiile în care Lazăr e considerat un fotbalist mai bun decât Cociş şi, în plus, joacă şi în campionatul Greciei, la PAOK Salonic. Tocmai de aceea, e greu de crezut că fostul rapidist ar putea pierde primul „11“.

Torje şi Nicoliţă se bat pentru un loc pe flancul drept. Primul are avantajul că, datorită vitezei sale, e perfect pentru un joc de contraatac. Nicoliţă, în schimb, e mult mai dispus la munca de jos şi l-ar ajuta mai mult pe Măţel, care va fi fundaş dreapta.

Altfel, Maxim, preferatul suporterilor, are şanse mici să fie titular, în locul său fiind preferat Bogdan Stancu.

UPDATE 19.01 – Din ce în ce mai multe surse confirmă că Lazăr va fi pe bancă, iar Cociş va fi titularizat contra Greciei. Această decizie i-a surprins şi pe oamenii din lumea fotbalului.

„E o surpriză mare să fie Cociş titular. E un jucător pe care Piţurcă îl promovează mereu. Dar poate că va face un meci bun. Pentru mine, e o surpriză ca Lazăr să nu fie titular“, a declarat Viorel Hizo la sport.ro.

Şi Bogdan Mara s-a arătat contrariat de opţiunea selecţionerului. „Cociş a avut o perioadă lungă în care n-a evoluat deloc. E un risc pe care şi-l asumă Piţurcă. Costin Lazăr e un jucător de ultimă pasă, e surprinzător că a fost lăsat pe bancă. Cu Torje şi Tănase pe benzi, aveam nevoie de un jucător cu inventivitate în spatele lui Marica. Maxim ar fi putut aduce un plus“, a declarat Mara la Digi Sport.

Răzvan Cociş (30 de ani) joacă la Hoverla, locul 13 din 15 în prima ligă din Ucraina. În acest sezon, a bifat opt meciuri şi un gol în campionat pentru echipa sa.

Costin Lazăr (32 de ani) e legitimat din 2011 la PAOK Salonic, locul 2 în prima ligă elenă. În acest sezon, a avut opt meciuri, fără gol marcat, pentru PAOK în campionat.

Iată echipa probabilă a României:

Lobonţ – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, Cociş (Lazăr) – Torje (Nicoliţă), Stancu, Tănase – Marica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite