Gloria - Dinamo 1-2: furăciune mare în Vinerea Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii“ s-au impus, chinuit, la Bistriţa, la capătul unui joc în care arbitrul Lucian Rusandu le-a dat două penalty-uri, al doilea fiind un „cadou“ jenant. La 1-2, ardelenii au avut o ratare cum nu s-a mai văzut în acest campionat.

La Dinamo s-a schimbat staff-ul administrativ, vremurile în care oameni ca Borcea şi Neţoiu „controlau şi vântul în fotbalul românesc“, după cum s-au lăudat chiar ei peste ani, au trecut, însă unii centrali au, în continuare, impresia că Dinamo trebuie ajutată în momentele grele.

Un astfel de central e Lucian Rusandu (31 de ani), care a jucat rolul salvatorului pentru „câini“, la Bistriţa. Acolo, o echipă ca şi retrogradată, care luase 13 goluri în ultimele trei partide, a deschis scorul prin Enescu (20). Avantajul gazdelor a rezistat doar şase minute, adică până când Rusandu a dictat primul penalty, şi acesta discutabil, pentru Dinamo. Alexe a făcut 1-1, stabilind scorul la pauză.

Sighiartău a tras peste din trei metri

În partea secundă, bucureştenii n-au jucat mai nimic, dar l-au avut în echipă pe cel de al 12-lea jucător: Lucian Rusandu. Acesta a fluierat la un deul Kanon - Andrei Cristea în care dinamovistul ar fi trebuit să vadă „galben“ pentru simulare. În schimb, avertizat a fost fundaşul Gloriei, iar centralul a arătat punctul cu var. Penalty-ul ruşinos a fost transformat de acelaşi Alexe (79). 

Două minute mai târziu, ardelenii puteau egala, după o lovitură liberă. Incredibil, Sighiartău a ratat din trei metri, degajând balonul peste transversală, în loc să facă 2-2! Meciul s-a încheiat cu puţinii spectatori prezenţi în tribune strigând, pe bună dreptate, „hoţii, hoţii“.

Dinamo a rămas, în ciuda jocului penibil, în luptă pentru locul 3, ultimul care duce în Liga Europa. Roş-albii se află pe poziţia a 4-a cu 52 de puncte, la egalitate cu Petrolul, care încheie podiumul. Ploieştenii au însă un meci mai puţin şi joacă, sâmbătă, la Severin.

Bistriţa e ca şi retrogradată, fiind pe ultimul loc cu 17 puncte, la 10 puncte de poziţia a 14-a, ultima care asigură rămânerea în Liga I.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite