Ghinionistul Lucescu a avut noroc cu carul: i-a trecut glonţul pe lângă ureche într-o seară pe care nu o va uita curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

„Il Luce“ e recunoscut ca fiind un tehnician care a fost lovit de neşansă de mai multe ori în cariera sa. După multe victorii scăpate printre degete şi calificări ratate dramatic, marţi, antrenorul de 70 de ani a văzut cum e să bifezi o mare performanţă datorită norocului.

Mircea Lucescu a dus Şahtior Doneţk în grupele Ligii Campionilor pentru a 10-a oară, iar „Adevărul“ a explicat istoricul acestei serii formidabile aici.

Totuşi, această ultima calificare a fost, probabil, cea mai dramatică pentru „Il Luce“. După o victorie scurtă, 1-0, în deplasare, cu Rapid Viena, nimic nu anunţa thriller-ul care urma să aibă loc, marţi, la Lvov. Iar după ce Marlos, marcatorul din tur, a punctat pentru 1-0 şi în retur (10), soarta „dublei“ părea decisă: Şahtior Doneţk în grupele Ligii Campionilor, Rapid Viena în grupele Ligii Europa.

Numai că austriecii s-au dovedit a fi nemţi! Conduşi cu 2-0 la general, nu numai că nu s-au resemnat, dar au întors rezultatul în nouă minute. Schaub (13) şi Hofmann (22) au punctat pentru un 2-1 uluitor care trimitea Rapid Viena în grupele Ligii Campionilor după un deceniu de aşteptare!

Gladkiy a adus însă egalarea (27), iar la pauză s-a intrat cu 2-2, scor care o trimitea pe Şahtior la masa bogaţilor.

Ratare monumentală şi bară pentru austrieci

Dacă în primele 45 de minute s-au dat patru goluri, în schimb, partea secundă a avut un ritm mult mai scăzut şi părea că „minerii“ au reuşit să controleze jocul pentru a-şi conserva scorul de calificare.

Meciul a luat însă foc în ultimele minute. Iar asta după ce căpitanul oaspeţilor, Sonnleitnner, a văzut al doilea „galben“ şi „roşu“ pentru un fault prostesc asupra lui Piatov. Probabil, elevii lui Lucescu au considerat că, rămasă în inferioritate numerică, Rapid Viena va accepta cuminte eliminarea. Numai aşa se poate explica jocul dezorganizat al ucrainenilor din ultimele minute.

Profitând de lipsa de concentrare a gazdelor, slovenul Berici a irosit o ocazie monumentală, singur din mijlocul careului! A fost primul moment în care Şahtior a avut noroc cu carul. Următorul a venit în minutul 90+5, atunci când, după o lovitură liberă, portarul Piatov a scăpat balonul în faţă, iar Prosenik a lovit bara!

S-a terminat 2-2, iar pentru prima dată după mulţi ani, Mircea Lucescu a obţinut o calificare norocoasă în grupele Ligii Campionilor.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Celelalte rezultate, marţi, în play-off-ul Ligii Campionilor

DINAMO ZAGREB - Skenderbeu 4-1 (2-1 în tur)
La gazde, Alex Măţel a rămas pe banca de rezerve.

MALMO - Celtic 2-0 (2-3 în tur)

MACCABI TEL AVIV - FC Basel 1-1 (2-2 în tur)

Monaco - VALENCIA 2-1 (1-3 în tur)

*Echipele scrise cu majuscule s-au calificat în grupele Ligii Campionilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite