FRF şi-l pune pe Gigi Becali în cap: s-a aprobat legea care obligă cluburile să dea bani pentru copii şi juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali ]l propoune pe Hagi la preşedinţia FRF
Gigi Becali ]l propoune pe Hagi la preşedinţia FRF

Comitetul Executiv al FRF a a aprobat o taxă pentru cluburi de zece la sută din vânzarea de jucători în cazul în care acestea nu investesc banii respectivi pentru copii  juniori.

 Măsura a stârnit furia lui Gigi Becali, care nu e interesat de dezvoltarea sectorului juvenil: “Cum vine asta, să mă impoziteze de două ori? Ca societate comercială sunt obligat să achit taxe la stat iar acum ar trebui să mai dau o altă taxă şi lor? Păi, unde s-a mai pomenit aşa ceva? Îi vom acţiona în judecată”, a afirmat Becali la Digi Sport.

Patronul stelist vrea să îl schimbe pe Burleanu cu Gică Hagi la următoarele alegeri. "Preşedintele FRF trebuie să fie cineva care a activat în fotbal, care ştie şi iubeşte fotbalul. Cei de acum au carte, că nu sunt proşti, dar sunt nişte papagali, nişte roboţei. Nu îi ajută mintea, ca inteligenţă, să aibă discernământ. Eu l-am sunat pe Gică (n.r. Gică Hagi) să vedem pe cine punem preşedinte. Eu îl vreau pe Gică, dar trebuie să accepte. Legea spune că nu există incompatibilitate dacă este preşedinte de club şi de Federaţie. Cu Hagi ştiu sigur că vom câştiga alegerile. Nu cred că votează nimeni împotriva lui Hagi. Şi nici nu are curajul să îl bage la închisoare", a completat Becali.

Răzvan Burleanu explică legea: 

"Până acum, nu am avut parte de niciun control la nivel de Federaţie, pentru că nu a existat o prevedere în acest sens. FRF nu impune nicio taxă, niciun supra-impozit, ci pur şi simplu vine să asigure un control strict, pentru ca 10% din suma de transfer să se investească la nivel de copii şi juniori. Mai mult decât atât, clubul în cauză are posibilitatea să facă investiţia de-a lungul a trei ani.

Investiţiile se pot face în ceea ce înseamnă cheltuieli de cazare şi masă la nivelul juniorilor, pentru plata salariilor sau bonusurilor antrenorilor, dacă au participat la procesul de pregătire şi evoluţie a jucătorului respectiv, dar şi la partea de infrastructură. Dacă ne dorim jucători mai buni, ne dorim să crească pe terenuri practicabile. În acelaşi timp, banii pot fi folosiţi şi pentru transferul jucătorilor sub 19 ani”, a anunţat Răzvan Burleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite