Franţa sau Brazilia? De ce depinde stabilirea adversarei României din optimile de finală ale CM de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a Românie este calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, dar va avea o misiune infernală în faza următoare.

România joacă diseară, de la ora 19.15 ultimul meci din grupă, contra Rusiei, însă indiferent de rezultat nu mai poate urca în clasament, deoarece a pierdut meciurile cu Spania şi Norbegia, iar primul criteriu de calificare este partida directă. Aşadar, România va încheia grupa pe locul 4.

 De la aceeşi oră este programată partida Franţa - Brazilia care va stabili adversara României. În acest moment, ambele echipe au câte şapte puncte, dar Franţa are golaveraj superior, ceea ce face ca în cazul unui egal să termine grupa pe prima poziţie. În aceste condiţii, există două şanse din trei ca România să joace împotriva Franţei, un adversar redutabil, care ne-a învins în pregătiri, acum două săptămâni cu 29-27.

Şi dacă întâlnim Brazilia vom avea parte de un meci infernal, deoarece sud-americancele sunt campioane mondiale en-titre. Ele au în lot patru jucătoare care evoluează în România: Do Nascimento (HCM baia Mare), Pessoa, Da Silva şi Rodrigues (CSM Bucureşti).

Indiferent cu cine vom juca, meciul României din optimi este programat luni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite