FOTO Sportivii români au prezentat ţinuta pe care o vor purta la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre ţinute
Una dintre ţinute

Ţinuta oficială pe care membrii delegaţiei României o vor purta la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost prezentată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în cadrul unui eveniment de gală organizat pe esplanada sediului COSR.

Echipamentul sportiv, realizat de compania italiană Kappa, este alcătuit din pantaloni bleumarin, tricouri albe, galbene şi roşii şi treninguri bleumarin. Ţinuta casual a sportivilor români la Rio aparţine brandului Louis Purple (Franţa) şi este compusă din sacou bleumarin şi pantaloni albi la bărbaţi, respectiv sacou alb şi fustă albastră pentru femei. Ţinuta elegantă, alcătuită atât la bărbaţi cât şi la femei din costum bleumarin, cămaşă albă şi cravată bleumarin, este realizată de aceeaşi companie franceză. 

De asemenea, încălţămintea este oferită de producătorul danez Ecco. Prezentarea celor trei rânduri de ţinute a fost realizată de componenţii lotului de scrimă de tineret al României, în absenţa sportivilor care vor participa la JO 2016, aceştia aflându-se în stagii de pregătire centralizate. În cadrul festivităţii a fost lansată o aplicaţie de mobil intitulată ‘Team Romania’, disponibilă pentru telefoanele care rulează sisteme Android şi iOS, prin care utilizatorii pot afla informaţii despre sportivii români şi rezultatele acestora la Rio de Janeiro. De asemenea, în faţa sediului COSR a fost dezvelit bustul lui Evanghelie Zappa, unul dintre întemeietorii Jocurilor Olimpice moderne. Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) cuprinde în prezent 98 de sportivi şi 7 rezerve. România va participa la 15 discipline sportive, iar cele mai numeroase loturi sunt cele de la atletism (24) şi canotaj (18). 

Apoi, Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi primită în cadru oficial la Palatul Cotroceni, de  Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, joi, 21 iulie, începând cu ora 19.30. Momentul principal al evenimentului îl constituie înmânarea drapelului de către preşedintele României portdrapelului desemnat Cătălina Ponor, conform protocolului olimpic.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite