Fotbalul românesc, o ruşine: „Trebuie închis! Ne place şmecheria şi încercăm să păcălim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arlauskis a luat patru „boabe“, la Belgrad
Arlauskis a luat patru „boabe“, la Belgrad

Eşecul categoric al CFR-ului, la Belgrad, 0-4 cu Steaua Roşie, a fost încă o dovadă că Liga I, ca tot ce ţine de sportul-rege în România, a ajuns în lumea a 4-a.

„Adevărul“ a analizat, la începutul lunii august, motivele pentru care, fără nicio îndoială, fotbalul românesc a ajuns în lumea a 4-a. Iar de atunci, am mai primit nişte confirmări dureroase, în acest sens.

Din păcate, toate se leagă de numele CFR-ului. Adică, singura echipă din Liga I care, în ultimii ani, a făcut faţă în Europa, evoluând în grupe. Ce-i drept, asta se întâmpla cu Dan Petrescu pe bancă. Odata cu instalarea lui Marius Şumudică, formaţia din Gruia a început să aibă probleme cu adversare din Bosnia şi Gibraltar, iar apoi au venit meciurile catastrofale cu Young Boys (Elveţia) şi Steaua Roşie Belgrad (Serbia).

Văzând acest tablou sumbru, Daniel Stanciu (foto), fost impresar şi conducător al CFR-ului, a avut un discurs dur, la Look Sport.

Stanciu

Ce a spus Daniel Stanciu?

*Mie mi s-a părut că CFR a fost o echipă nepregătită total. O echipă făcută total aiurea. Nici n-a atacat, nici nu s-a apărat! Nici n-a construit şi nici n-a distrus. Steaua Roşie e o echipă modestă. CFR a eliminat Celtic, a bătut Lazio, a jucat de la egal la egal cu Sevilla. 

*Fraţilor, aţi adus nişte jucători plătiţi mai bine decât cei care au plecat! Dar ne place vrăjeala asta ieftină, în care ieşim la TV şi aruncăm şopârle în presă. Nu suntem nimic! Dar asta e, trăim în lumea asta şi trebuie să ne adaptăm. Palme ne-am luat întruna.

*La CFR a existat un antrenor, Dan Petrescu, care a avut o politică criticată, de multe ori din interior. Dan Petrescu a fost forţat să plece de la CFR!

*Cred că nici nu mai contează celelalte rezultate în momentul în care Sheriff Tiraspol bate cu 3-0 (n.r. pe Dinamo Zagreb). Fotbalul românesc nu mai există. Trebuie închis! 

*Din păcate, ne-am ascuns şi am intrat într-o lume în care ne place şmecheria, încercăm să păcălim.

*Faptul că Ludogoreţ ajunge în play-off, elimină Olympiakos, iar Slavia Praga e eliminată de Ferencvaros. e o umilinţă totală! Gândiţi-vă că Sheriff Tiraspol (Moldova) a jucat de la egal la egal cu Steaua Roşie. Ei au făcut 1-1 cu sârbii, apoi au bătut cu 1-0 acasă şi s-au calificat.

CITEŞTE ŞI:

Şumudică, numărătoarea inversă a început: Culisele unei plecări iminente de la CFR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite