Fotbalistul care l-a consolat pe Haţegan pentru pierderea mamei e erou în Olanda: „Asta e atitudine de căpitan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Van Dijk şi Ovidiu Haţegan
Van Dijk şi Ovidiu Haţegan

Arbitrul Ovidiu Haţegan a izbucnit în lacrimi la finalul partidei dintre Germania şi Olanda. El aflase la pauza dintre reprize că i-a murit mama.

Ovidiu Haţegan a condus impecabil meciul dintre Germania şi Olanda, capul de afiş al meciurilor din Liga Naţiunilor. Puţini însă au ştiut ce e în sufletul arbitrului român.

 Cu mama sa aflată în stare gravă, el a ţinut să fie pus la curent cu ultimele veşti pe tot parcursul deplasării de la Gelsenkirchen, iar la pauza jocului a primit din ţară mesajul că şi-a pierdut părintele. 

Deşi avea posibilitatea să cedeze fluierul unui arbitru adiţional (Radu Petrescu sau Sebastian Colţescu), el a condus şi partea a doua a partidei, dar la finalul jocului nu a mai rezistat şi a izbucnit în lacrimi.
Primul care l-a consolat a fost căpitanul naţionalei Olandei, Virgil van Dijk. Întrebat după meci ce s-a întâmplat cu arbitrul român, Van Dijk a spus pentru Fox Sports: „Acest om era distrus, avea lacrimi în ochi, din cauza faptului că tocmai îşi pierduse mama. Mi-am dorit să-l încurajez, i-am transmis forţă şi i-am spus că a condus bine meciul. Este un lucru mic, dar sper să-l ajute”.

După ce informaţia a fost confirmată, Haţegan a primit mesaje de condoleanţe din partea tuturor, iar olandezul a fost felicitat pentru gestul său, în special fanii Portocalei Mecanice declarându-se încântaţi de atitudinea plină de umanitate a căpitanului lor. 

Pe contul de Twitter al lui Ajax au fost publicate şi imagini cu ce s-a întâmplat la final, iar comentariile s-au împărţit la fel, regret pentru pierderea suferită de Haţegan şi felicitări pentru  reacţia lui Van Dijk: „Acesta este căpitanul nostru!“.

Germania şi Olanda au încheiat la egalitate scor 2-2. Olandezii vor juca în semifinale, alături de Portugalia, Anglia şi Elveţia, iar nemţii au retrogradat în eşalonul al doilea valoric.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite